vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEGuvernul insistă să mâncăm carne de import. Executivul a lansat o nouă...

Guvernul insistă să mâncăm carne de import. Executivul a lansat o nouă inițiativă prin limitează numărul de porci crescuți în gospodăria țărănească: vânzarea și reproducerea, INTERZISĂ

După ce ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că renunță la ordinul privind creșterea porcinelor în gospodăriile țărănești, interdicția apare asumată de o altă instituție a statului și anume Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), informează agrointel.

Guvernul, prin ANSVSA, a lansat în dezbatere publică un proiect de OUG pentru aprobarea Planului de măsuri de urgență pentru supravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane în România” unde sunt menționate și tipurile de exploatații de porcine pe teritoriul României şi dimensiunea acestora.

Același text mai arată că „persoanele fizice neînregistrate la Oficiul Registrului Comerțului (ORC) pot crește maxim 6 capete porcine în cadrul exploatațiilor noncomerciale, înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA)”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, OUG-ul precizează că porcinele sunt crescute numai pentru îngrăşare, nu se comercializează iar reproducția acestora în aceste exploatații este interzisă.

De asemenea, carnea și produsele din carne rezultate în urma sacrificării porcinelor sunt destinate exclusiv consumului în gospodăria proprie (familial).

În perioada în care pe teritoriul României este confirmată pesta porcină africană este interzisă creșterea porcinelor în exploatații în aer liber tip stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri, societăți agricole vegetale, precum și activitățile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii privind cumpărarea şi vânzarea porcinelor”, se mai specifică în document.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat în dezbatere publică, un proiect de ordin care stabilea dimensiunea tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României. Conform fermierilor, acest ordin punea condiții imposibile pentru țăranii care doreau să crească mai mult de cinci porci în gospodărie. În urma protestelor fermierilor și ale parlamentarilor din opoziție, proiectul a fost retras.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

 1. În toate partidele din Guvernul României sunt doar comunisti
  PSD USR PNL ….DACĂ ERAU OAMENI NORMALI…VEDEUA CA INTREGA ROMÂNIE TRAIESTE DIN GOSPODARIE ….
  DAR EI SUNT COMUNISTI NU LE PASA DE OAMENI
  LE PASA DE POLITICA DIABOLICĂ A LUI STALIN LENIN SI M-AI NOU A LUI HITLER XI JIMPING DICTATORUL NUMĂRUL UNUL AL PLANETEI….

 2. Porci jegoși în parlament ,asta fac doar interesele lor bineînțeles doresc cu orice preț să ne facă sclavii lor iar noi avem partea noastră de vină acceptăm toate câcaturile de ordonanțe, legi de pe urma cărora ei se îmbogățesc.

 3. In anii de penurie ai comunismului, țăranii au salvat poporul – fiecare om dela oraș aducea o sacoșă cu carne de la țară și așa compensam rafturile goale.

  Azi liberalii trădători și bolșevicii useriști demolează ultimele elemente de indepenență fix acum cand planeta se ingrijorează de spectrul unei destructurări a lanțului alimentar, trădătorii de guvernanți vor să taie ultima bază de independență financiară și alimentară a poporului, să trebuiască să mancăm carnea de plastic a lui Bill Gates clarvăzătorul.

  Dacă se ajunge la inflație, căderea producțieialimentare aceștia vor trebui judecați pentru trădare și atac la siguranța statului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE