OPINII„Grija” pentru valul patru s-a încheiat odată cu demiterea ministrului Stelian Ion

„Grija” pentru valul patru s-a încheiat odată cu demiterea ministrului Stelian Ion

Cazurile au crescut, Avem peste 1000 de noi infectați, Copiii fac coronavirus, Românii trebuie să se vaccineze … vă sunt cunoscute aceste slogane? Dacă da, faceți-le uitate, pentru că Florin Cîțu, prin decizia de a-l demite pe ministrul Stelian Ion, a eradicat discursul public legat de pandemia de Covid-19.

Motorașul de informare cu privire la pericolele cărora suntem supuși de așa-zisul val patru începuse să dea randament, știrile referitoare la coronavirus ocupau deja mare parte din spațiul mediatic, iar personaje precum Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel se înghesuiau deja în fața camerelor de filmat.

Miercuri seară însă, după ce anterior președintele Iohannis testase terenul, știutor fiind de cele ce aveau să se întâmple, Florin Cîțu a anunțat revocarea din funcție a Ministrului Justiției.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În acel moment, la fel cum ochiul lui Sauron și-a îndreptat atenția de la Muntele Orodruin către poarta de intrare în Mordor, întreaga opinie publică a abandonat subiectul Covid-19 pentru un subiect mult mai profitabil, scandalul iscat de decizia premierului. Zeci și zeci de reacții și amenințări au făcut deliciul presei românești pe 2 și 3 septembrie 2021 și este foarte probabil ca acestea să continue.

Iată că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și, chiar dacă la o primă analiză subiectivă pot spune că premierul Cîțu a aruncat țara în haos, coronavirusul nu a mai reprezentat nici măcar secundara temă de discuție în media din România și, astfel, primul ministru a reușit, bineînțeles că involuntar, să prăbușească existența a ceva care exista doar pentru că se discuta despre… .

Concluzia este una singură și nu face decât să confirme că nu sănătatea oamenilor este vizată de sutele de reclame, dezbateri și informări din media românească, ci strict profitul pe termen scurt și controlul bazat pe frică. Întreaga opinie publică s-a înfipt pe nerăsuflate în scandalul politic al momentului și a neglijat „îngrijorătorul” val patru.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...