News ȘTIRI Google va bloca publicitatea electorală pe platforma sa după alegerile prezidențiale americane...

Google va bloca publicitatea electorală pe platforma sa după alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie

Compania Google va bloca publicitatea electoral de pe platforma sa omonimă după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al companiei, informează Profit.ro, citând agenția Reuters.

Google a informat pe email advertiserii că nu vor mai putea să promoveze reclame „referitoare la candidați, alegeri, sau rezultatul acestora, având în vedere numărul fără precedent al voturilor care vor fi numărate în acest an după ziua alegerilor”.

Și alte rețele sociale au luat măsuri asemănătoare: Facebook a anunțat la rândul său că nu va mai accepta reclame politice noi în săptămâna premergătoare alegerilor și că va respinge reclamele care au rolul să revendice victoria înaintea declarării rezultatelor alegerilor.

Twitter a interzis anul trecut publicitatea politică, în timp ce Google a limitat anterior modalitățile prin care advertiserii pot să țintească alegătorii la nivel micro.

Noua politică are ca obiect reclamele care sunt legate în mod explicit de alegeri, precum și orice tip de reclame care se referă la alegeri la nivel federal și de state.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate