duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEDeputatul USR-PLUS, dr. Radu Ciornei, spune că nu este necesară purtarea măștii...

Deputatul USR-PLUS, dr. Radu Ciornei, spune că nu este necesară purtarea măștii în aer liber, la 20 de grade, dacă se poate păstra distanța

Dr. Radu Ciornei, deputat USR-PLUS, cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, este de părere că ar trebui să renunțăm la purtarea măștii în aer liber începând din luna mai.

„Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, a spus Radu Ciornei pentru Digi24.

Radu Ciornei este deputat USR PLUS de Suceava, iar anul trecut, liderul USR Dan Barna anunța că face parte din celula de criză a USR PLUS care căuta „soluții adaptate nevoilor țării noastre” în combaterea epidemiei de coronavirus. Acum, este membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților și este secretar al Comisiei pentru știință și tehnologie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reamintim că AUR a depus un amendament privind eliminarea obligativității măștii în aer liber la  proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

În altă ordine de idei, Radu Ciornei spune că numărul de cazuri a crescut din cauza deschiderii școlilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La începutul anului, imunologul Radu Ciornei spunea că cel puțin 1 din patru români a avut Covid-19.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Cum să te aperi de ceva ce nu este?
    Chiar dac-ar fi este cum ți-ar fi frică că te mănâncă oaia; microbii nu îmbolăvesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE