joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEGermania | Doi episcopi catolici au semnat o carte în care se...

Germania | Doi episcopi catolici au semnat o carte în care se cer „binecuvântări” pentru uniunile homosexuale

Episcopul Peter Kohlgraf de Mainz (foto) a susținut o carte în care se sugerează că nu poate fi așteptat ca acei romano-catolici cu inclinații homosexuale să trăiască o viață de castitate și Biserica Romano-Catolică ar trebui să adopte o abordare pastorală pentru a recunoaște asta, scrie Catholic News Service.

„Sunt destui oameni care au atracții homosexuale și aparțin Bisericii și sunt cu adevărat evlavioși în cel mai bun sens al cuvântului ”, a scris episcopul Peter Kohlgraf din Mainz într-un editorial pentru ziarul său eparhial care a fost publicat și pe site-ul eparhiei, cu titlul „Să nu ignorăm știința”, pe 3 februarie.

„În ceea ce privește cererea de a-și păstra castitatea: ce înseamnă din perspectiva oamenilor care experimentează atracția față de același sex? Cred că puțini ar considera această solicitare drept respectuoasă, pentru că – așa cum apare și în Catehism – această înclinație nu este aleasă de sine”,a scris Episcopul.

Cartea de binecuvântări intitulată „Cupluri, rituri, Biserică” este publicată de către o editură afiliată Arhiepiscopiei Catolice de Paderborn. Ea conține și un cuvânt înainte semnat de un alt episcop, Ludger Schepers.

Episcopul Kohlgraf a confirmat pe 3 februarie că membrii ai staff-ului său eparhial au participat la producția cărții și și-a afirmat sprijinul pentru publicarea acesteia. El a mai spus că a devenit „conștient” că există multe forme și diferite binecuvântări pentru cuplurile homosexuale deja „și vor continua să existe” după ce a fost numit episcop de Mainz în 2017.

Episcopul este cel mai recent dintr-o serie de prelați germani care solicită public schimbări în poziția Bisericii față de homosexualitate. Au existat, de asemenea, contestații similare în Austria vecină. În mai 2020, a fost publicată o carte care analizează modul în care cuplurile homosexuale ar putea primi o binecuvântare formală liturgică a uniunii lor în Biserica Catolică, un autor numind-o ca răspuns la o cerere din partea comitetului liturgic al conferinței episcopilor austrieci.

Episcopii germani care și-au exprimat public sprijinul pentru binecuvântarea uniunilor homosexuale includ cardinalul Reinhard Marx de München și Freising, episcopul Franz-Josef Bode de Osnabrück și episcopul Heinrich Timmerervers de la Dresda-Meißen.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate