ACTUALITATEGeorge Simion, singurul lider politic care și-a amintit de Ziua Independenței României....

George Simion, singurul lider politic care și-a amintit de Ziua Independenței României. De la Iohannis la Ciolacu, toți ceilalți au vorbit numai de Ziua Europei. George Simion: Cât de independenți mai suntem noi azi?

Co-președintele AUR, George Simion, este singurul lider politic român care și-a amintit că pe 9 mai este Ziua Independenței României.

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj oficial doar cu ocazia Zilei Europei, care este tot pe 9 mai. De altfel, ultima oară când președintele Iohannis și-a amintit de Ziua Independenței a fost în 2017, atunci când s-au împlinit 140 de ani la extraordinarul eveniment.

Ceilalți lideri politici, de la Ludovic Orban (PNL), Marcel Ciolacu (PSD), Dan Barna și Dacian Cioloș (USR-PLUS) au amintit și ei numai de Ziua Europei. Barna a amintit și de vaccinare cu această ocazie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul Florin Cîțu nu a trimis niciun mesaj pe 9 mai.

În mesajul său video, George Simion s-a întrebat dacă România mai este cu-adevărat independentă.

„Cât de independenți mai suntem noi azi?

Independența reală se manifestă prin control asupra resurselor naturale și prin bunăstare acasă la tine. Ori noi nu ne prea mai controlăm parte din resurse, din teritoriu, iar mulți dintre români lucrează peste hotare”, a spus liderul AUR.

El l-a taxat pe președintele Iohannis, pentru ignorarea Zilei Independenței, afirmând că acesta își dorește ca România să facă parte „dintr-un suprastat, în care deciziile importante se iau în vestul Europei”.

Știu pe cineva a uitat de ani buni de ziua independenței: locatarul acestui palat din spatele meu, Klaus Iohannis, ne felicită numai cu ocazia Zilei Europei. Da, suntem europeni, atât ca istorie, cultură și vocație, dar și suntem și români. Cu particularitățile, cu specificul nostru, cu bunele și relele noastre, cu bogățiile noastre, care nu prea sunt ale noastre.

Petrolul, gazele naturale, pădurile, aurul și multe dintre bogățiile solului și ale subsolului nu ne aparțin.

Din păcate, am uitat mulți dintre noi (de ziua independenței – n.r.). Ceea ce vrea Klaus Iohannis e să facem parte dintr-o Europă federală, dintr-un suprastat, în care deciziile importante se iau în vestul Europei. Și noi vrem să facem parte dintr-un construct european, dar nu în genunchi. Noi ne dorim o Europă a națiunilor, așa cum a fost gândită de părinții fondatori, în care toate popoarele să fie respectate”, a continuat deputatul.

„Să ne luptăm până la capăt pentru tot ce este al nostru”, a încheiat Simion mesajul său de Ziua Independenței.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Nu numai George Simion a amintit de Ziua Independentei, ci si Gabriel Mutu (senator PSD si fost primar la sectorul 6) si Serban Nicolae (fost senator PSD). Dar este trist si ingrijorator ca nici unul dintre partidele parlamentare nu a amintit despre 9 mai ca zi a independenteiu Romaniei, necum sa vorbim despre aniversare! Dar toti acesti lideri politici care trec sub tacere Ziua Independentei Romaniei, se dau in stamba si sarbatoresc Ziua Independentei SUA, pe 4 iulie. Rusine!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...