sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion, despre programul de guvernare AUR: Pe Polonia, Ungaria și alte...

George Simion, despre programul de guvernare AUR: Pe Polonia, Ungaria și alte state din Uniunea Europeană nu le-a împiedicat nimeni să bată cu pumnul în masă în momentul în care interesul națiunii lor a cerut-o. Asta trebuie să facem și noi!

Președintele AUR, George Simion, a prezentat programul de guvernare al AUR la Timișoara. Cu această ocazie, deputatul a vorbit despre obiectivele formațiunii pe care o conduce.

Conform acestuia, „obiectivul de bază al AUR este prelucrarea primară, secundară și terțiară a tuturor resurselor naturale ale României pentru a crea locuri de muncă aici, la noi acasă, pentru a opri exportul de cereale și de grâu și importul de mobilă și de produse de patiserie. Pentru asta avem nevoie de investiții”, informează un comunicat de presă.

George Simion a spus că AUR vrea să înființeze Curți cu Jurați, așa cum sunt în Statele Unite, nu „tribunale ale poporului”, așa cum a titrat Digi24.

„Pentru că susținem domnia legii, trebuie să îi învățăm pe cei de la Digi24 să citească. Nu scrie niciunde, ei au inventat, împreună cu altă presă care încearcă să inventeze lucruri despre noi, sintagma: tribunale ale poporului. Noi nu avem aici.
Noi avem două puncte: organizarea de curți cu jurați formate din cetățenii români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă, class actions cum sunt ele în America. Curți cu jurați la procesele importante există peste tot în lumea civilizată. Nu sunt tribunalele poporului pe care și le imaginează unii și alții.
Mai vrem, totodată, ca tot pentru implicarea cetățenilor în felul în care funcționează România să fie aleși de către popor judecătorii Curții Constituționale. Este foarte important lucrul acesta”, a spus Simion.

Președintele AUR a vorbit și despre relațiile externe ale României, dând ca exemplu Polonia și Ungaria.

„De aceea, ne dorim relații corecte în cadrul parteneriatelor actuale din care facem parte, vrem să fim respectați și vrem ca poziția noastră, fie că e vorba de criza cerealelor, fie că e vorba de Canalul Bâstroe, să fie luată în seamă și să se țină cont, pentru că, altfel, la nivelul instituțiilor din care facem parte avem și noi un drept de veto, și nu există nimic care ne poate împiedica să îl exercităm în afară de niște conducători slugarnici. Pe Polonia, pe Ungaria și pe alte state din Uniunea Europeană nu le-a împiedicat nimeni să bată cu pumnul în masă în momentul în care interesul națiunii lor a cerut-o. Asta trebuie să facem și noi. Înțelegem cadrul în care ne aflăm, înțelegem că înapoi nu se mai poate merge, dar totuși vrem să existe, cu voia lui Dumnezeu, și pentru noi un viitor aici, acasă”, a explicat Simion.

Deputatul a spus că instituțiile statului culpabilizează micii întreprinzători, pe cei care plătesc cu numerar sau bătrânicile care vând pătrunjel, aluzie la declarațiile revoltătoare recente ale șefului ANAF.

„L-am văzut pe dl Heiuș, președintele ANAF, atacându-i direct pe cei care își plăteau taxele, ca niște cetățeni cinstiți, ca niște antreprenori cinstiți, folosind numerarul și pe toți cei care doreau să plătească în numerar îi suspectează de infracțiuni.

La începutul anilor 2000 aveam 800 de mii de oameni angajați la stat, eram într-o situație similară cu Polonia, care are dublul populației noastre și care are același aparat administrativ pe care îl aveam noi la începutul anilor 2000. Acum avem peste 1.300.000 de angajați la stat. Profesorii nu câștigă mai mult și nu sunt mai mulți profesori, pompierii nu sunt mai mulți, militarii cu siguranță sunt mai puțini. Nu pensiile militarilor, nu bătrânica ce este controlată, tot de domnul Lucian Heiuș, pentru că vinde ilegal, cu numerar atenție, pătrunjel la un colț de piață sunt problema. Problema sunt cei care parazitează statul. Problema sunt cei care blochează România”, a spus Simion.

În încheiere, Simion a spus că e nevoie ca tinerii să învețe să-și ajute aproapele.

„Și tot așa, pentru că unii băieți nu mai ajung bărbați și se efeminizează și pentru că nu mai sunt implicați nici băieții, nici fetele, nici tinerii în viața cetății, scrie aici stimulăm, deci nu obligăm, stimulăm efectuarea de către fiecare cetățean român a unui stagiu de 3 luni, fie în cadrul unei asociații non-profit, pentru a face voluntariat, pentru a face caritate, pentru a face milostenie, pentru a-ți ajuta aproapele, pentru că asta înseamnă, de fapt, un popor. Lucrurile astea se educă. Noi nu am fost educați. Noi am fost educați într-un capitalism, chipurile de junglă, în care vine Sorin și cu Freddy să ne conducă. Nu mai merge așa. Trebuie să schimbăm percepția. Primii care schimbă percepția sunteți voi și, de aceea, rugămintea mea către voi este să aduceți schimbarea în România și să terminați cu sistemul care ne conduce de 33 de ani, democratic, luptând până la ultima picătură de energie”, a încheiat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE