marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Episcopul Iustin al Maramureșului: Ne rugăm, postim, iubim Biserica. Occidentul...

VIDEO | Episcopul Iustin al Maramureșului: Ne rugăm, postim, iubim Biserica. Occidentul nu mai are aceste valori. La ei totul e tratament științific, e medicament, e vaccin

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a ținut un cuvânt de învățătură la Catedrala din Baia Mare duminică, în care a vorbit despre Crăciun și despre valorile românilor care lipsesc în Occident.

„Fiul omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut și atunci S-a amestecat cu vameșii, cu păcătoșii, cu cerșetorii, cu cei blamați de societatea cvasiperfectă și ipocrită. Și atunci ca și astăzi. Arătăm cu degetul, ca societate, spre alții. Societățile, în ansamblu, întotdeauna au avut un grad de ipocrizie și au influențat și au viciat personalitatea umană, cea după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. L-au deturnat pe om, pentru că se creează obiceiuri, tradiții, modă…

Asta-i moda – să ne uităm la vedete, nu la cerșetori și la sărmani și la bătrâni și la bolnavi. Ne uităm la vedete. Iar vedetele-s de plastic, sunt îmbrăcate cu sclipici, n-au valoare. Sunt goale pe dinăuntru. Dar asta-i moda… Și asta ne prezintă televiziunea, micul ecran, societatea. Totdeauna ne place fantasticul, magia…

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Să nu folosiți acest cuvânt: «magia Crăciunului». Crăciunul nu-i magie, ci este viață, e Adevăr, e realitate, nu-i magie… Să nu folosiți cuvântul „magia” Crăciunului. Ăsta-i cuvânt păgân, roman. Crăciunul este realitate, nu-i magie – Hristos s-a întrupat. Este Adevăr. «Duhul» Crăciunului, «lumina» sărbătorilor Crăciunului, «bucuria» Crăciunului. Acestea să vă întâmpine când facem urări. (…)”, a spus PS Iustin.

Episcopul Maramureșului a deplâns și lipsa de încredere a Occidentului în Dumnezeu. Recent, PS Iustin a asemuit certificatul verde cu certificatul de partid de pe vremea comunismului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Vedeți – postul și credința românilor. Am văzut o prezentare a hărții Europei cu gradul de infectare – de unde noi eram socotiți cei mai prăbușiți și într-o situație dramatică, dacă nu tragică. Astăzi, harta României este verde, infectarea este la 1% [cca. 1 la mie] și totul în jur e roșu. Se închid țările Europei. (…)

Ne pregătim de Crăciun – ne rugăm, postim, iubim Biserica… Occidentul nu mai are aceste valori. Totul, la ei, e tratament științific, totul e medicament, totul e pe bază de vaccin și medicamente. Sunt bune, nu le respingem – știința medicală este lăsată de Dumnezeu. Dar iată! Nu-i minune?

Iată o știre din presa englezească și olandeză: 70% sunt imunizați românii pe cale naturală – cel mai imunizat popor. Păi nu-i minune? Toate împreună – iubirea, felul nostru de a fi, credința noastră, postul, rugăciunea, prudența. Ceilalți s-au imunizat în mod științific [prin vaccin] – de ce nu au gradul de imunizare al românilor? Aici este și Dumnezeu! Aici este Liturghia, împărtășania, rugăciunea, credința, ființa noastră întreagă e învăluită de miracol și de Dumnezeu”, a spus PS Iustin.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE