ACTUALITATE Olanda va legaliza eutanasia pentru copiii cu vârste între 1 și 12...

Olanda va legaliza eutanasia pentru copiii cu vârste între 1 și 12 ani aflați în stadiu terminal

Guvernul olandez urmează să permită eutanasierea copiiilor cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani, care sunt bolnavi în stadiu terminal, informează BBC, citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a spus că un studiu realizat de experți evidențiază nevoia unei schimbări.

„Studiul arată că este nevoie de o încheiere activă a vieții în rândul doctorilor și părinților copiiilor bolnavi în stadiu terminal, care suferă foarte tare fără rost și vor muri în viitorul apropiat”, a scris de Jonge într-o scrisoare către parlamentul olandez.

Ministrul olandez spune că studiul relevă că între 5 și 10 copii vor fi afectați de inițiativă în fiecare an. Noua inițiativă urmează să fie implementată în următoarele luni.

Eutanasierea este legală în Olanda pentru copiii peste 12 ani, însă este nevoie de acordul pacientului și al părinților.

Eutanasia și sinuciderea asistată sunt legale în Olanda din 2002, iar Belgia a urmat exemplul țării vecine câteva luni mai târziu, ele fiind primele două țări din lume care au legalizat aceste practici, însă desfășurate sub condiții stricte.

În 2014, Belgia a devenit prima țară din lume care a introdus eutanasia voluntară în rândul copiiilor bolnavi în stadiu terminal care au acordul părinților. Olanda a introdus aceeași regulă la scurt timp, însă doar pentru copiii de peste 12 ani.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite