Piper Hansen a absolvit facultateași lucrează cu normă întreagă de mai puțin de un an. Ea spune că este deprimant să lucrezi la un program de la 09:00 la 17:00. Potrivit acesteia, exită variante mai bune de lucru pentru tinerii din Generația Z, potrivit Business Insider.
Tânăra are 23 de ani care tocmai și-a început primul loc de muncă cu normă întreagă în Louisville, Kentucky.
„Lucrez într-un birou și găsesc slujba mea cu adevărat plină de satisfacții. Dar este dificil să nu simt că ocupă cea mai mare parte a vieții mele. Lucrez cu normă întreagă doar de câteva luni de când am absolvit facultatea și deja sunt abătută“, spune tânăra.
„Cum pot să mă asigur că mănânc bine, că îmi văd prietenii și îmi fac timp pentru hobby-urile mele? Cum ar trebui să-mi încadrez întreaga viață într-un program de lucru de la 9 la 5?“, se întreabă ea.
„De obicei mă trezesc în jurul orei 7 dimineața și sunt la serviciu de la 10 dimineața până la 19:00. Când ajung acasă, abia am timp să plimb câinele și să pregătesc cina înainte de a se întuneca afară. Sunt acasă doar câteva ore înainte să mă pregătesc să mă culc până la ora 23:00“, mai spune Piper.
„Eu vreau să-mi trăiesc viața“
Tânăra accentuează că „e chiar deprimant să trăiești așa“.
Încerc să-mi planific timp pentru a face lucruri cu prietenul meu. El locuiește în apropiere, dar unul dintre noi este întotdeauna epuizat de ziua de muncă, mai spune ea.
Tânăra este frustrată că în majoritatea timpului trebuie să lucrezi, iar acasă mergi doar ca să dormi. Ea consideră acest stil de viață drept unul „sălbatic“.
„Nu vreau ca următorii mei 45 de ani să fie la fel ca în ultimele luni de mers la muncă. Nu vreau să mă întorc acasă să iau cina, să mă odihnesc și apoi să mă întorc la muncă. Eu vreau să-mi trăiesc viața“, spune tânăra.
Are dreptate într-o mare măsură. Munca ar trebui să te înnobileze și să te ridice, nu să te coboare. Acest tip de muncă, e mai degrabă distructiv. Nu ai timp pentru nimic altceva, iar de îmbogățit, de cele mai multe ori nu poate fii vorba. Ceva trebuie schimbat din punctul ăsta de vedere.
Exista alternative: videochat, stat pe TikTok, tras pe nas, toate activitati preferate ale tefeleilor.
Trăim timpuri interesante – interesante bine.
Fata lucrează la … YMCA! D-na istoric probabil știe că folosirea de acronime nu este doar economică, este și protectivă:
What does YMCA stand for?
Young Men’s Christian Association
When first established, Y.M.C.A. was an acronym for Young Men’s Christian Association. While you will still find that some YMCAs around the world still use this full name, many are known simply as the YMCA.Jan 14, 2019
Apropo: (aici) costă PESTE 100 dolari „membership” pe LUNĂ!
Istoric, dar nu ne spune atâta lucru. Nici nu ne pune poza fetei, să ne facem o idee despre care pare să fie starea de sănătate a tinerei (nu-i așa că până și medicii fac asta ?!).
Nici vorbă să ne spună de câte decenii le-a promis Democrația „reducerea numărului de muncă pe zi”, prin creșterea productivității muncii (dacă știe ce este „Stânga radicală”, știe și asta!). Nici să îți imaginezi 3 luni de iarnă, când la 7:00 este întuneric, iar la 16:00 este iar întuneric!
Felicitări, Presă Liberă, pentru modul cum îți alegi „jurnaliștii”!
P.S.
Ce anume lucrează la YMCA, ce a studiat în facultate și ce legătură o fi între ele …. nici măcar articolul original nu spune.
D-le MȘ: nici în vis nu mi-am imaginat că „vechiul regim” spunea adevărul (în privința Democrației). A fost atât de șocant, încât la americani a apărut o glumă, atribuită emigranților ruși: „PCUS spunea multe minciuni. Despre Democrație spunea adevărul!”.
e absolut normal:
“progrsul tehnogocic” nu s-a regasit nicaierea in micsoararea programului de lucru,
tot produsul,”plus valoarea”
a fost investita fortzat si aberat in alta parte-in China,e un fenomen mondial,e o halucinatie economica colectiva.
pe de alta parte
ce ar face oamenii muncii cu 4 ore libere zilnic????