luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGeneralul (r) Eugen Bădălan, declarații uimitoare în scandalul dronei: Ar putea fi...

Generalul (r) Eugen Bădălan, declarații uimitoare în scandalul dronei: Ar putea fi resturi din UAV-uri lansate de pe teritoriul României! Pentru mine, 80% din ce spun ucrainenii e propagandă de război, adică minciună

Fostul șef al Statului Major General al Armatei, generalul (r) Eugen Bădălan, a spus că există trei variante realiste pentru drona căzută în România și proveniența sa.

Pe lângă varianta cu sursa rusească a dronei, generalul (r) Bădălan a mai spus că există posibilitatea ca drona să fi fost ucraineană, ridicată în zonă „pentru observare”.

În acest context, Bădălan a declarat că pentru el, declarațiile ucrainene se încadrează la „propagandă de război”.

„Pentru mine, tot ce spun ucrainenii aparține propagandei de război care este normală pentru ei. Asta înseamnă că 80% din ce spun ei, dacă o încadrăm în propagandă de război, pentru mine înseamnă minciună. (…)

Până când Ministerul Apărării, în urma analizei resturilor adunate de acolo, ne anunță public că acele resturi aparțin acestui tip de dronă eu o iau ca o variantă de lucru.

Mai putea fi o dronă a ucrainienilor ridicată în zonă pentru observare în momentul în care ei au avut certitudinea atacului de noapte al Federației Ruse și aia putea să cadă, ori ca i s-a terminat combustibilul, ori că a fost lovită de propria antiaeriană. (…)”, a explicat generalul la Antena 3.

A treia variantă este aceea ca resturile descoperite să fie de la un avion fără pilot (UAV), lansat de pe teritoriul României, de la Babadag.

„Ar mai putea fi o altă variantă – că sunt resturi din drone lansate de pe teritoriul României pe timpul exercițiilor de la Babadag, de unde știm cu certitudine că pe timpul exercițiilor s-au lansat UAV- uri (aeronavă fără pilot). Nu știm dacă toate s-au recuperat.

Pentru mine și asta este o variantă de luat în analiză”, a declarat Bădălan.

„Este un incident de graniţă, nu este o acţiune intenţionată”, a concluzionat fostul șef al Statului Major General.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate