duminică, ianuarie 19, 2025
ACTUALITATEBiblia sau Coranul? Despre femei, război și pace între Occidentul creștin și...

Biblia sau Coranul? Despre femei, război și pace între Occidentul creștin și Orientul islamic (Av. Lavinia Tec & Dr Mihai Neamțu) Detox Your Mind, Sinaia 15-17 oct. 2021

Clubul Marilor Cărți propune o dezbatere despre diferențele evidente și asemănările aparente dintre creștinism și islam. Evenimentul va avea loc între 15-17 octombrie, la Sinaia și va beneficia de participarea scriitorului și istoricului Mihai Neamțu și doamnei avocat Lavinia Tec, informează siteul Marile Cărți.

„Ce datorează Europa, America de Nord și țările lumii libere înțelegerii creștine asupra femeii? Este perspectiva biblică echivalentă cu ideologia talibanilor sau a sectei wahabiste?

Timp de două zile, vom dezbate într-o conferință inedită diferențele evidente și asemănările aparente dintre creștinism și islam. Într-o lume unde statuile trecutului sunt demolate iar simbolurile creștine sunt blasfemiate, redescoperirea virtuților evanghelice devine imperativă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o vreme întunecată de războaie, când țări întregi se află sub asaltul barbariei, mulți se întreabă, pe bună dreptate, care este moștenirea cea mai de preț a creștinismului? Sociologii se vor referi la etica non-violenței, teologii vor invoca sublimele dogme ale sinoadelor ecumenice iar istoricii se vor referi, probabil, la vechea separație între Dumnezeu și Cezar, deci între Biserică și Stat.

Clubul Marilor Cărți vă propune un unghi diferit de abordare: contribuția revoluționară a Noului Testament la definirea persoanei umane ca ființă rațională și relațională, unică, demnă și liberă, ruptă de orice determinism social, cultural, tribal sau biologic (sex, vârstă, limbă ori rasă).

Timp de trei zile, vom dezbate într-o conferință inedită diferențele evidente și asemănările aparente dintre creștinism și islam.

Într-o lume unde statuile trecutului sunt demolate iar simbolurile creștine sunt blasfemiate, redescoperirea virtuților evanghelice devine imperativă.

Conferința de la Sinaia intitulată Biblia sau Coranul? Femeia și familia între Orient și Occident se adresează liderilor din comunități educaționale, culturale, antreprenoriale și religioase care-și doresc să învețe mai mult despre geniul creștinismul într-o epocă de apostazie generalizată.

Atelierele noastre vor include seminarii și ateliere menite să îmbunătățească nu doar înțelegerea teoretică a familiei, ci și comunicarea practică între soți, părinți și copii”, sună anunțul oficial.

Calendar

15 octombrie (vineri): 17-18.30 (conferință), 19-20.30 (atelier)

16 octombrie (sâmbătă): 10.00-12.00 (conferință), 13.00-16.00 (vizită cu ghid la Palatul Peleș), 17.30-19-30 (atelier)

17 octombrie (opțional): Program religios, drumeții, cota 2000.

Prioritate pentru înscriere au membrii Platinum, Gold, Silver & Bronze ai Clubului Marilor Cărți.

Locul de desfășurare: Hotel Marami, Sinaia***

CAZARE & COFFEE BREAK: 300 LEI/NOAPTE/DOUBLE-BED

PACHET EDUCAȚIONAL & CULTURAL (TREI ZILE, BILET INTEGRAL): 597 LEI / PERSOANĂ. PACHETUL EARLY BIRD VĂ OFERĂ REDUCERE DE 20% PÂNĂ LA 10 OCTOMBRIE.

Alte detalii se găsesc aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

4 COMENTARII

  1. Din subnotarea IPS – ului Bartolomeu Anania
    “3. Grecescul zęlos înseamnă „zel”, „ardoare”,„râvnă”, dar şi „gelozie”, „emulaţie”, „rivalitate”;zelotés înseamnă „zelos” sau „gelos”; sensul edictat de context. În cazul de faţă, Dumnezeu Îşi revendică în exclusivitate fidelitatea şi iubirea celor cu care a încheiat legământul; în caz de trădare cu alţi „dumnezei”, El Îşi atribuie chiar pornirile temperamentale ale unui acces de gelozie. Sfântul Apostol Pavel va vorbi despre o „ge-lozie a lui Dumnezeu”: vezi 2 Co 11, 2 şi noteleîn context”.
    În varianta BOR s-a scris zelos, pentru ca să nu se interpreteze greșit, că Dumnezeu are gelozii gratuite și omenești.
    Recomand să aveți duhovnic. E mai ușor așa. Cine vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătorească.
    Tot un citat!

    • Multumesc pentru raspunsuri. Am citit Biblia “mica” facuta cadou de un adevarat preot desi nu era, era pustnic cred – un om pe care acum tind sa cred ca nu era om ci altceva (MAMA L-A INTALNIT IN DECEMBRIE 75 PE STRADA, INFRIGURAT, INFOMETAT, IMBRACAT INTR-O HAINA DE SAC, LEGAT CU SFOARA, MIC DE INALTIME, CU OCHI ALBASTRI SI O BARBA ALBA PANA LA BRAU – NU O SA IL UIT IN VIATA MEA; nu vorbea mult, a mancat in tacere, i-a dat mamei Bibliile si a plecat!)….pentru ca nu avea nimic pamantesc in sensul rau. ceea ce vad la “preoti”. Mama a primit Biblia “mare”. La 8-10 ani le-am citit pe amandoua – PE ADOUA MAI GREU DAR N-AM PREA INTELES NIMIC PENTRU CA ESTE SCRISA IN LIMBAJ OARECUM ARHAIC. Biblia “mare” imposibil de deslusit pentru mine, insa Biblia “mica” – ABSOLUT SUPERBA, m-a facut sa vad toata credinta “printre randuri”. NU cred in popi, in biserici si mai ales in “duhovnici”. singura legatura cu Dumnezeu este cea facuta de mine si nu de un popa care se comporta extrem de “uman”, lacomia este devastatoare si se mai vad si “tuburi ale lui Dumnezeu” ha! singurul om pe care il vad apropiat de Dumnezeu este IPS TEODOSIE, este singurul om pe care il vad in stare sa apropie din nou Natia de Biserica. Numai oameni asemenea Domniei Sale ar trebui sa slujeasca Domnului, nu orice troglodit avid de bani si indoctrinat asupra noastra nu a lui insusi.

  2. Din fericire, inchiziția și templierii NU sunt apanajele Bisericii. Ei au fost ai “Bisericii Romano-Catolice”, un surogat impus Romeilor din Imperiul Roman în Apusul căzut sub influența nefastă a francilor(popor germanic).
    Dumnezeul adevărat este Dumnezeul propovăduit CORECT (orto) și SLĂVIT (doxa).
    Cred că se-nțelege!
    Iar despre părerea că Dumnezeu e gelos, iată amănuntul: El este ZELOS nu gelos, cu toate că se poate înțelege că nu apreciază închinarea la alt dumnezeu în afară de El. Acest lucru, idolatria, face rău omului pentru că se pune la dispoziția demonilor, autorii idolatriilor. La Ieșirea 20, 5, găsiți textul: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=32&cap=20
    Sfântul Apostol Pavel n-a spus degeaba, “Este un Domn, o credință, un botez”

  3. toti credem intr-un fel sau altul, chiar si cei ce declara ca nu cred, de fapt au credinta. toti avem credinta in ceva bun, iar religiile si credintele sunt foarte multe, Nu consider ca o credinta este mai buna de alta si nici ca oamenii ar trebui sa fie obligati sau impinsi sa fie educati de religie. Prin religie te poti educa doar da ca vrei, pentru ca in fapt te descoperi pe tine. Ceea ce se intampla in umbra “credintei” pamantenilor si acum si in istorie este macabru. Inchizitia? Templierii? Islamul si decapitarile publice ale “infidelilor”? Vedeti in orice domeniu exista un extremism imposibil de acceptat. Numai crezand intr-o entitate superioara benefica poti sa descoperi bunatate din tine insuti. de aceea foarte multi criminali isi regasesc calea crezand in ceva bun. nu in biserica dar in DUMNEZEU. un Dumnezeu care NU ESTE RAU, NU ESTE GELOS SI NU ESTE RAZBUNATOR. Daca este toate acestea nu este dumnezeul meu, de orice rit ar fi,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE