duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEFranța | Protestatarii au pătruns într-o primărie și i-au aruncat portretele lui...

Franța | Protestatarii au pătruns într-o primărie și i-au aruncat portretele lui Macron pe fereastră. Scena seamănă cu ce s-a întâmplat în decembrie 89, cu portretele lui Ceaușescu

București, 22 decembrie 1989. Manifestanții anti-regim au pătruns în clădirea Comitetului Central al PCR și de la balcon, aruncă portretele lui Nicolae Ceaușescu, într-o scenă rămasă celebră.

Sute de mii de oameni, în toată țara, au ieșit să manifesteze împotriva regimului.

Poitiers, Franța, 24 iulie 2021. Protestatarii împotriva pașaportului verde pătrund cu forța în clădirea Primăriei și aruncă pe geam portretele președintelui Franței, Emmanuel Macron.

În total în Franța, au fost peste 160.000 de oameni în stradă, împotriva obligativității pașaportului sanitar, afirmă Ministerul de Interne, citat de Liberation. Majoritatea au fost la Paris, unde s-a strigat, „Macron, demisia!” și „Libertate”.

Este a doua mobilizare generală în Franța, după protestele masive din 17 iulie. Cu toate acestea, presa franceză spune că 76% dintre francezi ar fi de acord cu măsurile propuse de Macron, respectiv vaccinarea obligatorie a îngrijitorilor și a altor profesii, precum și cu obligativitatea pașaportului verde (vaccinare sau test negativ).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Până și Uniunea Europeană a emis un raport critic la adresa modului cum Macron impinge pe repede-nainte legislația represivă și segregaționistă. La 4 dimineață au votat deputații legea segregării – NOAPTEA CA HOTII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE