joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATETotul pentru sănătatea noastră! Presa din România minte de îngheață apele: Cum...

Totul pentru sănătatea noastră! Presa din România minte de îngheață apele: Cum s-a transformat un fost activist dintr-un orășel de provincie în „liderul mișcării anti-vax” din Italia care acum „crede în știință” VIDEO

„Liderul mișcării anti-vaccinare împotriva Covid-19 din Italia a ajuns în stare gravă la ATI. Acum spune că se va vaccina”, titrează Digi24.

„Liderul anti-vacciniștilor din Italia s-a infectat cu Covid și și-a schimbat retorica: „Faceți acest vaccin pentru că vă va salva viața”, scrie G4 Media.

„Liderul grupării No Vax Italia și-a schimbat opinia”, notează și Adevărul.

Antivaccinist italian, în stare gravă la spital. ”În mod clar, viziunea mea s-a schimbat” , scrie Ziare.com, adăugând în știre că este vorba despre „liderul mișcării anti-vaccin împotriva Covid-19 din Italia”.

Acest titlu, cu mici diferențe, este „trending” acum în presa din România.

Care este, însă, realitatea? Lorenzo Damiano, cel prezentat drept „liderul mișcării anti-vaccinare” de presa „de calitate” din România nu este decât un activist local din orășelul italian Treviso (aproximativ 85.000 de locuitori).

Informația ne-o dă chiar agenția de stat a Italiei, Ansa. Digi24 citează Ansa doar cu informația că Damiano a ajuns la spital, dar ignoră chiar titlul și începutul știrii distribuite de agenția italiană.

Damiano nu a fost niciodată liderul mișcării anti-vaccinare din Italia, ci numărul 2 al organizației „Nuremberg 2”, din regiunea Treviso. În această calitate a candidat pentru funcția de primar al unui alt orășel, Conegliano (35.000 de locuitori), după cum scria Il Messagero.

Cel prezentat de presa din România drept „liderul mișcării anti-vaccinare din Italia” – la care participă sute de mii de oameni (vezi video) – a strâns doar 412 voturi la ultimele alegeri din Conegliano.

Fake-ul este și mai profund, însă. Organizația din care făcea parte Damiano, „Nuremberg 2”, nici măcar nu este împotriva vaccinării anti-Covid 19, ci doar împotriva obligativității acesteia.

Gloria Callareli, șefa organizației din care făcea parte Damiano, a spus pentru presa din Treviso că „am văzut Covid-ul în față și cu siguranță nu sunt o negaționistă: o persoană din familie s-a îmbolnăvit și s-a simțit destul de rău. Cu ajutorul medicilor și al lui Dumnezeu, tratându-se acasă, a scăpat însă în zece zile. Noi suntem pentru libertatea de a alege în ceea ce privește vaccinul. Așa cum suntem și împotriva certificatului verde, măsură pe care o considerăm discriminatorie și liberticidă”.

Ca să facem o comparație, este ca și cum un jurnalist al Digi 24 Piatra Neamț ar denunța obligativitatea vaccinării, iar cineva ar titra că „Șeful televiziunii guvernamentale Digi24 denunță măsurile liberticide ale Guvernului: Acum cred în democrație! ”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE