ACTUALITATEFranța: Peste 133.000 de oameni au manifestat față de îngrădirea libertății de...

Franța: Peste 133.000 de oameni au manifestat față de îngrădirea libertății de exprimare/ Confruntări violente între protestatari și forțele de ordine VIDEO

Peste 133.000 de oameni au protestat, sâmbătă, în Franța, față de proiectul de lege privind securitatea globală, care prevede pedepsirea celor care fac publice imagini cu forțele de ordine aflate în exercițiul funcțiunii, transmite presa internațională.

Potrivit Le Monde, ministerul de Interne a anunțat că au ieșit în stradă peste 133.000 de protestatari, din care circa 46.000 de mii în capitala Franței.

Protestele nu au fost lipsite de incidente. Poliţia franceză a tras cu gaze lacrimogene, iar protestatarii au aruncat cu pietre și cu artificii, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Spre sfârşitul după-amiezii, un chioşc de ziare, intrarea în Banca Naţională a Franţei şi o braserie din apropiere au fost incendiate, lângă Piaţa Bastiliei, necesitând intervenţia pompierilor. Mai mulţi manifestanţi răniţi, printre care o femeie lovită la cap, primeau îngrijiri de la alţi manifestanţi sau de la echipaje medicale.

După cum a relatat R3Media, astfel de proteste au avut loc în Franța și săptămâna trecută, când jurnaliștii francezi au protestat în stradă, alături de mii de persoane, față de intenția autorităților de a adopta un proiect de lege care prevede pedepsirea celor care fac publice imagini cu forțele de ordine aflate în exercițiul funcțiunii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite