ACTUALITATEJurnaliștii francezi au protestat în stradă față de îngrădirea libertății de exprimare....

Jurnaliștii francezi au protestat în stradă față de îngrădirea libertății de exprimare. Un proiect de lege prevede închisoarea pentru publicarea imaginilor cu forțele de ordine

Jurnaliștii francezi au protestat în stradă, alături de mii de persoane, față de intenția autorităților de a adopta un proiect de lege care prevede pedepsirea celor care fac publice imagini cu forțele de ordine aflate în exercițiul funcțiunii, transmite Radio România Actualități.

„Apelul la protest a fost lansat de asociații și sindicate ale jurnaliștilor francezi de la toate publicațiile importante, posturile de radio și de televiziune, precum și de organizații de apărare a drepturilor omului.

Un articol din proiectul de lege privind securitatea globală, votat cu o zi în urmă de Adunarea Națională în primă lectură, votul final fiind prevăzut săptămâna viitoare, a stârnit nemulțumirea întregii mass-media franceze.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Este vorba de cel potrivit căruia persoanele ce publică imagini cu polițiști în timpul intervenției, cu intenția de a aduce atingere integrității lor fizice sau psihice, sunt pasibile de pedeapsă de până la un an de închisoare cu suspendare și amendă de până la 45.000 de euro”, transmite corespondentul RRA la Paris.

Potrivit acestuia, ministrul de interne din Franța, susținătorul proiectului, a explicat că nu sunt vizați jurnaliștii, ci doar aceia care publică imagini cu polițiștii pe internet, incitând la ură împotriva lor, în trecut existând cazuri când unii oameni ai legii sau membri ai familiilor lor au fost urmăriți și atacați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Însă, reprezentanții jurnaliștilor francezi consideră că nu este nevoie de o nouă lege, Codul penal și Legea privind libertatea presei, în vigoare din 1881, pedepsesc deja fapta de incitare la ură.

Potrivit presei internaționale, mii de oameni au participat sâmbătă la mitinguri în mai multe orașe franceze în favoarea libertății de exprimare pentru a protesta împotriva unui proiect de lege care penalizează difuzarea imaginilor ofițerilor de poliție.

Participanții la manifestația de la Paris au strigat sloganuri precum „Strada este a noastră”, cu referire la dreptul fundamental de a protesta, consfințit de Constituția Franței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite