ACTUALITATECalendarul zilei 22 noiembrie: 59 de ani de la asasinarea lui JFK...

Calendarul zilei 22 noiembrie: 59 de ani de la asasinarea lui JFK | VIDEO

Pe 22 noiembrie 1963, America și lumea întreagă erau șocate de vestea asasinării celui de-al 35-lea președinte al Statelor Unite, John Fitzgerald Kennedy (JFK).

Atunci, în orașul texan Dallas, președintele american era împușcat mortal în timp ce traversa prin Piața Dealey.

Conform versiunii oficiale, JFK a fost împușcat de către un singur om: Lee Harvey Oswald, un cunoscut simpatizant comunist.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe 24 noiembrie, la rândul său, Oswald a fost ucis de către Jack Ruby, un personaj din lumea interlopă din Dallas.

Comisia Warren, cea stabilită de către statul american pentru a investiga crimele, a stabilit că Lee Harvey Oswald, cât și Jack Ruby au acționat singuri, fără nicio altă conexiune sau legătură cu alte persoană.

Această versiune a evenimentelor a fost puternic contestată de către contemporani, mai ales după apariția unei pelicule cu momentul împușcării lui JFK. Este vorba despre filmul lui Zapruder, denumit astfel după cel care l-a surprins în direct.

Pe imagini se vede cum se aud mai multe focuri de armă, inclusiv cel care i-a fost fatal președintelui. În atac a fost rănit și Guvernatorul Texas-ului, John Conally.

De altfel, Kennedy a fost împușcat de cel puțin două ori, focul fatal venind din fața sa. În acest caz, nu putea fi Oswald, care a fost găsit într-o clădire aflată în spatele lui JFK.

Kennedy a fost al optulea președinte american ucis în timpul mandatului.

Ulterior, Procurorul Jim Garrison, l-a trimis în judecată pe omul de afaceri Clay Show, pentru uciderea lui JFK. Jurații l-au declarat nevinovat pe Shaw în mai puțin de o oră.

Cu toate acestea, procesul lui Shaw a avut meritul de a face public filmul lui Zapruder, care până atunci fusese ținut secret de autorități.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
  Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. „De altfel, Kennedy a fost împușcat de cel puțin două ori, focul fatal venind din fața sa. În acest caz, nu putea fi Oswald, care a fost găsit într-o clădire aflată în spatele lui JFK.”

  🙂

  „care se găsea” (teoretic, la momentul asasinatului), nu „care a fost găsit”. A fost „găsit” într-un cinematograf, unde a fost arestat.

  Ed. J. Curtin (printre foarte mulți alții) a scris mulți ani la rând pe subiect, inclusiv azi.

  Articolul dvs. este departe ce se spun americanii (de stânggia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate