joi, mai 23, 2024
ȘTIRIJurnalist brașovean: USR își calculează exit-ul din Guvern și culpabilizarea PNL, dar...

Jurnalist brașovean: USR își calculează exit-ul din Guvern și culpabilizarea PNL, dar nu înainte de a încasa miliarde pe tunuri colosale cu fonduri europene pe proiecte de mediu și pe cele medicale. Colapsul social a aproape

Guvernul României face ceea ce fac „regimurile aflate în pragul colapsului social și politic”, adică greșeli după greșeli, scrie jurnalistul brașovean Libiu Mateescu.

El notează că oamenii au ajuns la disperare, care împinge și escaladează conflictul social. Din punctul său de vedere, PNL se va scufunda pentru că a adoptat, fără crâcnire, toate deciziile lui Raed Arafat.

„Guvernul Cîțu a optat pentru baricadarea pe meterezele ignorării și minimalizării protestelor, deci pe cele ale întreruperii legăturilor cu poporul. Iar liberalii au mai făcut o eroare, mai mare decât o crimă, dacă este să-l parafrazăm pe Talleyrand exprimându-se la adresa erorilor napoleoniene. L-au înfiat pe Arafat!!!

Liberalii și l-au asumat și l-au cauționat pe Arafat cu toate tâmpeniile autocratice impuse de acesta, care n-au dat niciun rezultat. Cîțu, speriat de fronda din interiorul partidului l-a cărat pe sirianul atât de urât de popor la ședința de ieri a BPN, pentru ca Arafat să se rotunjească arogant în fața liderilor liberali și să le impună practic ceea ce el impusese deja ca măsuri, chiar împotriva legii, vezi sfidarea deciziei instanței la Timișoara. Anvergura erorii liberale este cauționarea și asumarea lui Arafat, când în prima zi de proteste acesta fusese contopit cu reziștii pluseriști în scandările populației”, a notat el.

Mateescu consideră că „prăbușirea sistemului medical se datorează Ministerului Sănătății și lui Vlad Voiculescu, pluserist progresist, la care se adaugă măsurile absolut imbecile impuse de Arafat, secretar de stat la Interne, minister deținut de liberali”.

Mai mult decât atât, scrie el pentru infobrașov, alianța USR/PLUS s-ar pregăti să părăsească guvernarea, lăsând ca oalele să se spargă în capul PNL.

„USR-Plus își calculează exitul din guvern și culpabilizarea PNL, nu înainte de încasarea miliardelor de euro
Pentru că oricum marxiștii progresiști își calculează ieșirea de la guvernare și culpabilizarea liberalilor, în cel mult un an și jumătate. Până atunci și-au programat tunuri colosale cu fonduri europene pe proiecte de mediu și pe cele medicale, inclusiv vaccinările cu AstraZeneca, timp în care îi vor șantaja continuu pe liberali”, a continuat el.

Mateescu crede că recenta ofertă a lui Cîțu pentru „specialiștii” PSD este doar o tentativă disperată.

„Recenta căciulire a premierului la poarta PSD și a specialiștilor acestuia, nu este decât o ieșire disperată și ridicolă din izolarea politică generată în special de pluseriști, care își mențin oricum nucleul dur Rezist, pregătit pentru opoziție și pentru viitoare confruntări în stradă. Cu liberalii de această dată„, scrie jurnalistul.

Libiu Mateescu scrie că colapsul este aproape.

„Deja se iese în stradă în toate orașele și este greu de anticipat anvergura viitoare a acestor proteste. Cele din 2012, care au dus la căderea a două guverne, Boc și Ungureanu, au fost mult mai puțin îndreptățite decât cele de azi și totuși au durat trei luni.
Iar locul persoanei urâte și demonizate atunci de popor, Elena Udrea, a fost luat de Raed Arafat, un sirian pripășit și aclimatizat în România cu acceptul fostei Securități ceaușiste.
Un individ pe care românii adoră să-l urască, fost pesedist mai nou înfiat de imprudenții liberali.
Guvernul Cîțu se găsește pe marginea prăpastiei deși nu realizează, iar lui Ludovic Orban îi convine, pentru că scapă de principalul contracandidat la alegerile interne din partid, programate în toamnă”, a încheiat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE