ACTUALITATEFranța | Bărbații biologici vor putea juca în rugby în competițiile feminine

Franța | Bărbații biologici vor putea juca în rugby în competițiile feminine

Bărbaților care se consideră femei li se va permite să joace în competițiile interne de rugby feminin ale Franței în sezonul viitor, după ce consiliul de administrație al Federației Franceze de Rugby a votat în unanimitate să se opună îndrumărilor organului de conducere World Rugby, informează BBC.

În luna octombrie a anului trecut, corpul de guvernare al sportului mondial nu recomanda femeilor transgender să joace rugby de contact.

Federația Franceză de Rugby (FFR) a declarat că bărbații ce vor să devină femeie ar putea juca atât timp cât ar putea să certifice că au fost în tratament hormonal de cel puțin 12 luni, iar nivelul de testosteron a fost sub cinci nanomoli pe litru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Rugby-ul este un sport inclusiv, pentru toți, fără distincții de sex, gen, origine sau religie. FFR este împotriva tuturor formelor de discriminare și lucrează zilnic pentru a se asigura că toată lumea își poate exercita libera voință în rugby fără constrângeri.”, a declarat Serge Simon, vice-președintele FRR.

Federația Franceză de Rugby este prima din lume care permite bărbaților ce se consideră femei să participe în competițiile feminine interne de elită, după ce în 2020 se stabilise că nu este recomandat acest lucru din punct de vedere medical și deontologic totodată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Vă imaginați o grămadă la rugbi formată din bărbați și femei care stau capră unul cu nasul în fundul altuia.minunat,vor uita de minge și se vor ,,sexa”pe teren.succesuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate