ACTUALITATEFranța | Bărbații biologici vor putea juca în rugby în competițiile feminine

Franța | Bărbații biologici vor putea juca în rugby în competițiile feminine

Bărbaților care se consideră femei li se va permite să joace în competițiile interne de rugby feminin ale Franței în sezonul viitor, după ce consiliul de administrație al Federației Franceze de Rugby a votat în unanimitate să se opună îndrumărilor organului de conducere World Rugby, informează BBC.

În luna octombrie a anului trecut, corpul de guvernare al sportului mondial nu recomanda femeilor transgender să joace rugby de contact.

Federația Franceză de Rugby (FFR) a declarat că bărbații ce vor să devină femeie ar putea juca atât timp cât ar putea să certifice că au fost în tratament hormonal de cel puțin 12 luni, iar nivelul de testosteron a fost sub cinci nanomoli pe litru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Rugby-ul este un sport inclusiv, pentru toți, fără distincții de sex, gen, origine sau religie. FFR este împotriva tuturor formelor de discriminare și lucrează zilnic pentru a se asigura că toată lumea își poate exercita libera voință în rugby fără constrângeri.”, a declarat Serge Simon, vice-președintele FRR.

Federația Franceză de Rugby este prima din lume care permite bărbaților ce se consideră femei să participe în competițiile feminine interne de elită, după ce în 2020 se stabilise că nu este recomandat acest lucru din punct de vedere medical și deontologic totodată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...