sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEFOTO Imagini în premieră de la înmormântarea marelui Toma Caragiu. Cum arăta...

FOTO Imagini în premieră de la înmormântarea marelui Toma Caragiu. Cum arăta mogulul Adrian Sârbu în 1977

Studiourile Buftea au publicat pe internet imagini în premieră, din filmul realizat după cutremurul din 1977 și intitulat „Mai presus de orice” (Casa de Filme 3, 1978), în regia lui Dan Pița și Nicolae Mărgineanu.

Pelicula nu a mai fost însă difuzată, deoarece autoritățile au considerat că imaginile prezentate sunt prea dure și au un puternic impact emoțional.

Între fotografiile publicate de Studiourile Buftea găsim și cadre de la înmormântarea marelui și regretatului actor, Toma Caragiu, dar și o imagine cu actualul mogul media, Adrian Sârbu, pe-atunci doar un regizor (ultima fotografie).

În imagini se pot vedea mari actori precum George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu sau Gina Patrichi, participând la funeraliile lui Toma Caragiu.

 „Inițial conceput ca un documentar despre catastrofalul cutremur din 4 martie 1977, filmul a intrat în zona ficțiunii, la scenariu colaborând alături de Dan Pița și Nicolae Mărgineanu și Iosif Demian. (…) Din rațiuni de psihologie a publicului și refuzat la cel mai înalt nivel al cenzurii vremii, filmul nu a mai apărut pe ecrane. Pentru istoricii filmului românesc, dar și pentru cinefili, vizionarea filmului Mai presus de orice poate fi o experiență interesantă.” (Călin Stănculescu, România liberă, 24 noiembrie 1992 – aarc.ro)

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE