News ȘTIRI FOTO Imagini în premieră de la înmormântarea marelui Toma Caragiu. Cum arăta...

FOTO Imagini în premieră de la înmormântarea marelui Toma Caragiu. Cum arăta mogulul Adrian Sârbu în 1977

Studiourile Buftea au publicat pe internet imagini în premieră, din filmul realizat după cutremurul din 1977 și intitulat „Mai presus de orice” (Casa de Filme 3, 1978), în regia lui Dan Pița și Nicolae Mărgineanu.

Pelicula nu a mai fost însă difuzată, deoarece autoritățile au considerat că imaginile prezentate sunt prea dure și au un puternic impact emoțional.

Între fotografiile publicate de Studiourile Buftea găsim și cadre de la înmormântarea marelui și regretatului actor, Toma Caragiu, dar și o imagine cu actualul mogul media, Adrian Sârbu, pe-atunci doar un regizor (ultima fotografie).

În imagini se pot vedea mari actori precum George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu sau Gina Patrichi, participând la funeraliile lui Toma Caragiu.

 „Inițial conceput ca un documentar despre catastrofalul cutremur din 4 martie 1977, filmul a intrat în zona ficțiunii, la scenariu colaborând alături de Dan Pița și Nicolae Mărgineanu și Iosif Demian. (…) Din rațiuni de psihologie a publicului și refuzat la cel mai înalt nivel al cenzurii vremii, filmul nu a mai apărut pe ecrane. Pentru istoricii filmului românesc, dar și pentru cinefili, vizionarea filmului Mai presus de orice poate fi o experiență interesantă.” (Călin Stănculescu, România liberă, 24 noiembrie 1992 – aarc.ro)

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate