miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEAvocatul Iulian Rusanovschi a publicat o carte document: Războiul Monumentelor – Soarta...

Avocatul Iulian Rusanovschi a publicat o carte document: Războiul Monumentelor – Soarta monumentelor românești din nordul Bucovinei și Sudul Basarabiei

În aceste zile a apărut volumul „Războiul Monumentelor – Soarta monumentelor românești din nordul Bucovinei și Sudul Basarabiei”, realizat de către avocatul și patriotul român Iulian Rusanovschi, scrie Bucpress.

Cartea reprezintă o adevărată enciclopedie despre monumentele românești interbelice din fostele județe Cernăuți, Hotin, Storojineș, Ismail și Cetatea Albă, textul fiind pregătit de către cercetătorul av. Iulian Rusanovschi.

Avocat de profesie, Iulian Rusanovschi a devenit cunoscut atât în Republica Moldova, cât și în România, pentru misiunea nobilă în care s-a angajat de ani buni, cea de reconstituire și reabilitare a unor monumente istorice dedicate unității neamului românesc, care au existat în perioada interbelică pe teritoriul dintre Prut și Nistru, dar au fost distruse în timpul ocupației sovietice, menționează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Prin această lucrare, am încercat să scot din umbra istoriei soarta monumentelor interbelice din Bucovina, nordul și sudul Basarabiei, deoarece multe au fost distruse sau ascunse în cimitire pentru a fi ferite de invazia bolșevică şi mai apoi date uitării”,  a spus autorul, care a restabilit peste zeci de monumente interbelice închinate personalităților marcante ale neamului românesc și basarabenilor căzuți în cele două războaie mondiale.

De menționat că lucrarea a fost editată cu susținerea financiară a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate