ACTUALITATEFostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru finanțare ilegală...

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru finanțare ilegală a campaniei electorale din 2012

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale eșuate din 2012, în urma căreia nu a reușit să mai obțină încă un mandat în fruntea statului, relatează Reuters.

Este al doilea verdict pe care justiția din Franța îl dă împotriva lui Sarkozy, de la începutul anului. Instanța nu s-a pronunțat cu privire la durata pedepsei cu închisoarea, deocamdată.

Procurorii cer ca fostul președinte, în vârstă de 66 de ani, să fie condamnat la un an de închisoare, din care șase luni să fie executate cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată într-o instanță superioară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Partidul de dreapta al lui Nicolas Sarkozy a cheltuit aproape dublul sumei limită permise de lege pentru campania electorală (22,5 milioane de euro) pentru a atrage votanți, apoi a angajat o agenție de relații publice pentru a ascunde costurile, conform sursei citate.

Fostul șef de stat se declară nevinovat și pretinde că nu a fost implicat în partea logistică a campaniei și nu cunoaște modul în care au fost cheltuiți banii.

În luna martie, fostul președinte a fost găsit vinovat într-un dosar de corupție, sub învinuirea că a mituit un judecător pentru a obține informații confidențiale legate de un proces.

A negat și acele acuzații, pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare – dintre care doi cu suspendare. Nu a început ispășirea pedepsei, deoarece a făcut apel la decizia instanței.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...