sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEFostul premier polonez Beata Szydło îi pune la punct pe ucraineni, după...

Fostul premier polonez Beata Szydło îi pune la punct pe ucraineni, după ce Kievul a dat în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia pentru că nu au permis importurile de cereale

Ucraina a dat în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia pentru interdicțiile lor unilaterale asupra exporturilor de cereale ucrainene, pe care le consideră a fi o „încălcare a obligațiilor lor internaționale”. Procesul intentat luni seara în fața Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) este menit să lanseze „consultări” cu cele trei țări din Est, se arată în declarația vicepremierului ucrainean Iulia Svyrydenko, conform Remix News.

Anterior, ministrul ucrainean al Comerțului, Taras Kachka, a anunțat procesul într-un interviu acordat Politico, susținând că „este important să se demonstreze că aceste interdicții sunt ilegale și că întreaga lume ar trebui să vadă cum se comportă statele membre UE față de partenerii lor comerciali”.

El a spus că este important să se dea în judecată aceste trei țări, pentru ca altele să nu le urmeze exemplul.

Fostul prim-ministru polonez Beata Szydło a criticat forma și stilul declarațiilor lui Kachka. Ea a numit declarația „impertinentă” și l-a criticat pe ministru pentru că „a dat exemplul” Poloniei despre ceea ce ar putea face statele membre UE. Beata Szydło l-a criticat pe Taras Kachka pentru că a cerut ca Polonia să fie dată ca exemplu negativ și condamnată pentru embargoul pe care îl impune unilateral cerealelor ucrainene.

Fostul premier de la Varșovia a scris pe platforma X că „ministrul ucrainean, mai degrabă decât să facă prelegeri Poloniei, ar trebui să ia în considerare ce fel de „exemplu dă lumii” Ucraina în modul în care tratează o țară care a fost alături de ea în momentele sale cele mai dramatice. Ar trebui să țină cont cu siguranță de modul în care polonezii reacționează la astfel de cuvinte și comportamente venite din Ucraina.”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate