Florin Cojocariu, cunoscut publicist și analist politic din zona dreptei, a comentat actuala criză politică, al cărei ultim episod a fost demisia miniștrilor USRPLUS din Guvernul Cîțu.
El spune că gruparea lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis ar putea captura statul român, prin controlul numirilor procurorilor. Florin Cojocariu afirmă că actuala criză dă o șansă suveranismului autohton.
Iată textul:
Văd pe mulți din lista mea hotărâți să nu mai vadă USR la guvernare, la fel de hotărâți ca Alinuța, Răreșel și cu Klaus. Sigur, primii nu-i vor din rațiuni de virtue signaling (pericol de progresism), ultimii din rațiuni de lăcomie (prea mulți la masă). E adevărat că USR a demonstrat că poate vira spre progresism cu prea mare ușurință, sunt încă proaspete declarațiile de un entuziasm nătâng ale lui Cioloș. Mi se pare însă că capturarea statului de un grup din umbră e un lucru mai grav decât orice scenariu pentru că e moartea democrației. Dacă ăștia capturează integral justiția, alegerile nu mai au nici o importanță în România. Vom deveni colonie bruxelleză, așa cum e Italia, făcută praf în zece ani. (Nici ce se întâmplă acum în State nu e viața democrației, dar noi mai avem până acolo) USR a demonstrat însă cooptând AUR în moțiune mai mult pragmatism politic decât progresism. Sigur, pentru ei era de viață și de moarte, după cum au descris foarte bine din interior mai mulți useriști. Sigur că, până pa urmă, e și o păruială între servicii și suntem tentați să strâmbăm din nas scârbiți, trimițând pe toți la naiba, uitând că exact asta urmăresc ei, de fapt. Adevărul însă e că păruiala asta, așa cum arată acum, pare a bloca viziunea de dizolvare a României sub masca europeană (tabăra Klaus-USR la începutul coaliției) într-un fel de land germano-francez periferic și dă o șansă viziunii suveraniste, chiar dacă ea e incoerent articulată de AUR, stângaci enunțată de Orban și ipocrit fluturată toată ziua de hoții pesediști.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Motivul pentru care Klaus e furios e că imaginea lui europeană e făcută praf de Cioloș. Visele lui de președinte de comisie s-au spulberat, de unde și reacția furioasă și nătângă de a-l pune pe unul din frații Muraru să pârască USR la înalta poartă. Reacție care probabil i-a pecetluit soarta de prostălău mai mare decât Geoană care, iată, a prins un post bun. În același timp și USR-ul, care și-a văzut procentele subțiate după prea mult progresism politic, pare să priceapă că puțin suveranism face bine la popularitate. În orice caz, după manevra cu AUR, măcar or să scape de talibanii valorilor europene (care electoral vorbind nu înseamnă mare lucru) și vor putea reveni un pic cu picioarele pe pământ. Eu unul cred că nu e momentul să vorbim de conservatorism, decât dacă tot ce urmărim e să părem conservatori intransigenți pe Facebook. Suntem pe cale să ajungem, politic, nu geografic, în situația din primul război mondial, cu guvernul refugiat la Iași și țara ocupată.
Adică în politica românească nu vor mai conta vocile românești. Nu exagerez deloc. Practic, dacă grupul servicii/partide/media din spatele lui Klaus dobândește puterea totală în justiție, își vor elimina, legal, cu dosare mai mult sau mai puțin justificate, absolut toți contestatarii și vor crea o realitate convenabilă, propovăduită de toți pe toate canalele. Au demonstrat deja că sunt capabili să-și elimine adversarii cu dosare inventat și când nu au toată puterea. Politic, nu geografic, vom fi o țară ocupată, pentru că, prin interpuși de paie – oameni vanitoși, ambițioși, stupizi și goi în interior, adică #echipacâștigătoare – vom fi guvernați nu de politicieni români (așa proști cum sunt ei) ci de birocrați europeni din umbră. Repet, studiați cazul Italiei, cum e condusă după Berlusconi de birocrați nealeși, cum au căzut economic în ultimii ani, la ce nivel de dezintegrare a ajuns statul italian astăzi. Primul pas e să ne luăm înapoi țara. Sigur, și ai noștri sunt proști și cinici grămadă, dar măcar sunt ai noștri și, pe undeva, se vor abține să ne facă răul pe care-l pot face alții și măcar se țin în șah unii pe alții. E vorba despre echilibru grupurilor de interese, singurul capabil să producă progres pentru România, cum am văzut bine în ultimii 30 de ani. Când toată puterea e la unii, lucrurile o iau razna. Așa că prima concluzie e că a vorbi de conservatorism acum e inadecvat. Discuția nu e între curente politice ci între suveranism și dizolvare europeană. Cu remarca că discursul suveranist nu e nici șovin, nici fascist, nici anti UE. E un discurs pentru o Europă unită a statelor naționale. Nu pentru o dictatură mascată a birocraților nealeși de nimeni. A doua concluzie e că ce se poate întâmpla mai rău e ca Iohannis să fie chemat la ordine de șefii lui europeni și să ceară demisia lui Cîțu. Abia în situația asta antisuveraniștii vor deveni un pericol major pentru că dacă se înțeleg cu USR, nu mai au practic nici o piedică. Cioloș va da deoparte imaginea nouă de patriot și o s-o ia iar cu drepturile curcubeului. Iar la justiție va fi pus cineva convenabil. Vedem imediat, acuși e 12:30. Eu îi țin pumnii lui Klaus să nu se abată de la enervarea lui pe USR.
Ne-am trezit la realitate. Suntem abia în 2021! După convocarea lui Barna la Cotroceni, degeaba, criza s-a încheiat. RO nu se va mai occidentaliza rapid, ci lent. Episodul userist, a fost ca al paşoptiştilor, un pospai ivit cu 15-20 de ani prea devreme. Acum, ne putem duce multă vreme la bibliotecă, la muzeu sau la concert. De la Piaţa Universităţii încoace, România şi-a brutalizat mereu tineretul ei, dacă nu-i convine corupţia şi incompetenţa, atunci să emigreze!
Păi suntem ocupați. De securici și urmașii lor. Cu ce ar fi mai răi străinii????
Ca o paralelă: de ce mult „ocupata” Transilvanie este mai dezvoltată decât „independentele” Moldova și Țara Românească.
Și ce-i cu paralela asta cu Italia?