ACTUALITATEFlorin Cîțu spune că România va fi deschisă de Paști

Florin Cîțu spune că România va fi deschisă de Paști

Premierul Florin Cîțu afirmă, într-o postare pe Facebook, că „revenim la normalitate dacă vom continua să fim responsabili” și dă asigurări că nu va fi lockdown de Paști.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, a precizat premierul.

„Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a mai scris Florin Cîțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate. „Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22:00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a precizat Iohannis. Slujba de Paști începe la ora 00:00, ceea ce în condițiile acestea, ar face imposibilă deplasarea oamenilor la biserică.

4.989 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate marți în România, cel mai mare număr de infectări zilnice din 6 ianuarie. În același timp, numărul pacienților internați cu COVID a ajuns la 10.157, din care 1.126 la ATI.

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească de două săptămâni.

În acest an, Paștele catolic va fi în 4 aprilie, iar Paștele ortodox în 2 mai. Reamintim că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că nu s-a purtat nicio discuție privind eventuale restricții de Paști.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...