luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEA murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA. Decesul...

A murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA. Decesul a avut loc cu o zi înainte de aniversarea a 23 de ani de la bombardarea Iugoslaviei, supranumită „Războiul lui Albright”

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat din istoria Statelor Unite ale Americii. Avea 84 de ani. Moartea ei a fost confirmată într-un e-mail trimis personalului de la Albright Stonebridge Group, o firmă de strategie globală fondată de Albright. Decesul s-a petrecut cu o zi înainte de comemorare a 23 de ani de la începutul bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei.

Albright a fost o promotoare a intervențiilor militare în lume, în țările pe care ea și regimul Clinton le-au considerat „autocratice”, inclusiv în Iugoslavia sau Irak.

În ceea ce privește bombardarea Iugoslaviei de către NATO în 1999, această operațiune a fost numită „Războiul lui Albright”, termen pe care oficialii americani l-au negat. Cu toate acestea, războiul împotriva Iugoslaviei a încorporat toate principiile politice ale lui Albright, după cum remarca Washington Post.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De origine iudaică – cehă, Albright s-a născut Marie Jana Korbelova la Praga. Deși tatăl său a lucrat ca atașat de presă la Belgrad, ea nu s-a sfiit să-i numească „sârbi dezgustători” pe militanții care veniseră să-i arate poze cu victimele bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Război de care a încercat să profite și financiar: conform Bloomberg o firmă controlată de Albright a încercat să preia Poșta și Telecomunicațiile Sârbe din Kosovo, dar Belgradul a blocat operațiunea.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate