ACTUALITATEFlorin Cîțu a fost ales președintele Senatului României, în urma revocării Ancăi...

Florin Cîțu a fost ales președintele Senatului României, în urma revocării Ancăi Dragu (USR). PSD îl susține pe Grindeanu ca vicepremier

Florin-Vasile Cîţu a fost ales, la 23 noiembrie 2021, prin vot secret, cu 82 de voturi favorabile și 25 împotrivă, în funcția de președinte al Senatului, informează Agerpres. USR a anunțat că va contesta revocarea fostului lider al Senatului, Anca Dragu, la Curtea Constituțională.

„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Partidul Social Democrat a anunțat că îl va susține pe Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al formațiunii, pentru funcția de vicepremier al României, în viitorul Guvern condus de Nicolae Ciucă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales în funcția de președinte al Camerei Deputaților, rămasă vacantă după demisia lui Ludovic Orban. Președintele social-democraților a obținut 217 voturi pentru și 77 împotrivă. Candidatura Cristinei Prună, susținută de USR, a fost respinsă cu 217 voturi împotrivă și 77 pentru.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a ajuns, marţi după-amiaza, la Parlament, unde urmează să depună lista Cabinetului PNL-PSD-UDMR şi programul de guvernare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate