vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEFBI avertizează că AI ar putea fi folosită pentru distorsionarea campaniei electorale...

FBI avertizează că AI ar putea fi folosită pentru distorsionarea campaniei electorale din 2024 şi acuză China de furtul de tehnologie din SUA

China fură tehnologia de inteligenţă artificială (AI) dezvoltată de SUA pentru a-şi spori propriile aspiraţii şi pentru a conduce operaţiuni de influenţă străină, au declarat recent oficiali înalţi ai FBI. Oficialii au spus că China şi alţi adversari americani vizează afacerile americane, universităţile şi instituţiile de cercetare guvernamentale pentru a pune mâna pe cercetare şi produse de ultimă oră AI.

Directorul FBI, Christopher Wray, a tras un semnal de alarmă cu privire la intenţiile Chinei în domeniul inteligenţei artificiale, la un summit de securitate cibernetică din Atlanta, miercuri. El a avertizat că după „ani în care ne-au furat atât inovaţia, cât şi depozite masive de date”, chinezii sunt bine poziţionaţi „pentru a folosi roadele hackingului lor pe scară largă la putere, cu AI, eforturi de hacking şi mai puternice”.

„Adversarii statelor naţionale, în special China, reprezintă o ameninţare semnificativă pentru companiile americane şi pentru securitatea naţională, prin furarea tehnologiei şi a datelor noastre AI pentru a-şi promova propriile programe de inteligenţă artificială şi pentru a permite campanii de influenţă străină”, a declarat un înalt oficial FBI în timpul unei reuniuni de informare cu reporterii.

China are un plan naţional de a depăşi SUA ca cea mai mare putere de inteligenţă artificială a lumii până în 2030, dar oficialii americani spun că o mare parte din progresul său se bazează pe tehnologia americană furată sau achiziţionată în alt mod.

„Ceea ce vedem sunt eforturi în mai mulţi vectori, în mai multe industrii, în mai multe căi de a încerca să solicite şi să achiziţioneze tehnologie din SUA… pentru a putea re-crea, dezvolta şi promova programele lor de IA”, a spus oficialul FBI.

Briefing-ul a avut ca scop să ofere punctul de vedere al FBI asupra peisajului ameninţărilor, nu să reacţioneze la vreun eveniment recent, au spus oficialii.

China a negat acuzaţiile.

Reporterii oficiali ai FBI au spus că, deşi biroul rămâne concentrat pe achiziţia străină de tehnologie şi talent AI din SUA, este îngrijorat de ameninţările viitoare din partea adversarilor străini care exploatează această tehnologie. „Cu toate acestea, dacă şi când tehnologia este achiziţionată, capacitatea lor de a o implementa într-un caz precum alegerile prezidenţiale din 2024 este ceva ce ne preocupă şi monitorizăm îndeaproape.”

Odată cu creşterea recentă a utilizării AI, guvernul SUA se confruntă cu beneficiile şi riscurile sale. La un summit de la Casa Albă la începutul acestei luni, directori de top AI au convenit să instituie linii directoare pentru a se asigura că tehnologia este dezvoltată în siguranţă.

Chiar şi pe măsură ce tehnologia evoluează, infractorii cibernetici folosesc în mod activ inteligenţa artificială într-o varietate de moduri, de la crearea de coduri rău intenţionate până la crearea de e-mailuri convingătoare de phishing şi efectuarea de tranzacţii privilegiate de valori mobiliare, au spus oficialii.

„Cea mai mare parte a numărului de cazuri pe care le vedem acum şi domeniul de activitate a fost în mare parte pe utilizarea actorilor criminali şi implementarea modelelor AI în promovarea schemelor lor criminale tradiţionale”, a spus oficialul FBI.

FBI a avertizat că extremiştii violenţi şi teroriştii experimentează utilizarea diferitelor instrumente AI pentru a construi explozibili. „Unii au ajuns până la a posta informaţii despre angajamentele lor cu modelele AI şi succesul pe care l-au avut, învingând măsurile de securitate în majoritatea cazurilor sau într-o serie de cazuri”, a spus el.

FBI a observat un val de site-uri web false generate de inteligenţă artificială cu milioane de adepţi care transportă programe malware pentru a păcăli utilizatorii nebănuiţi, a spus el. Biroul investighează site-urile web.

Wray a citat un caz recent în care un utilizator Dark Net a creat cod rău intenţionat folosind ChatGPT.

Utilizatorul „a instruit apoi pe alţi criminali cibernetici cum să-l folosească pentru a recrea tulpini de malware şi tehnici bazate pe variante comune”, a spus Wray.

„Şi acesta este într-adevăr doar vârful aisbergului”, a spus el. „Evaluăm că inteligenţa artificială va permite actorilor ameninţărilor să dezvolte capabilităţi din ce în ce mai puternice, sofisticate, personalizabile şi scalabile – şi nu le va dura mult să facă acest lucru.”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate