duminică, iunie 16, 2024
EDUCAȚIEAUR, după întâlnirea cu Ministrul Educației: Mergem înainte și cerem CNSU să...

AUR, după întâlnirea cu Ministrul Educației: Mergem înainte și cerem CNSU să ia decizia pe care o așteaptă copiii, părinții, cadrele didactice și toți cei care observă că școala online nu este școală: redeschiderea școlilor după vacanța de iarnă / Florin Cîțu anunță că școlile se vor redeschide pe 8 februarie

Partidul AUR afirmă după întâlnirea cu Ministrul Sorin Cîmpeanu că acesta își dorește deschiderea școlilor, dar că decizia nu-i aparține lui, ci Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ne-a spus la întrevedere că ar redeschide de mâine școlile dacă ar putea, dar că această decizie nu îi aparține lui, ci Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar ultimul cuvânt îl are Consiliul Național al Cercetării Științifice.

Mergem înainte și cerem CNSU să ia decizia pe care o așteaptă copiii, părinții, cadrele didactice și toți cei care observă că școala online nu este școală: redeschiderea unităților de învățământ după vacanța de iarnă”, a anunțat formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu.

La rândul său, Ministrul Cîmpeanu a apreciat propunerea AUR privind școlile de vară, ca modalitate de recuperare a pierderilor din pandemie.

„Au fost propuse măsuri precum școli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie și de acoperire bugetară. (…)

A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale. Școlile de vără sunt o soluție corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătură cu universitățile pentru a avea înțelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universități”, a spus Cîmpeanu.

În opinia sa, acțiunile remediale sunt foarte importante și ele trebuie să fie decise caz cu caz, în funcție de ceea ce a asimilat elevul și nu în funcție de ce a predat profesorul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev și trebuie intervenit personalizat cu acțiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Școală de vara este una dintre aceste măsuri. (…)

În măsură în care vom reuși să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a arătat ministrul Educației.

La scurt timp, premierul Florin Cîțu a anunțat că școlile se vor redeschide pe 8 februarie, cu condiția ca trendul descendent de infectări să continue.

„Am avut o discuție și cu domnul Kelemen Hunor și cu domnul Dan Barna. Da, și eu vreau să fie redeschise școlile și restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru că școală să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor și am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menține și păstrăm această tendința descendența, putem să deschidem școlile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Citu, întrebat la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE