OPINIIExecutarea lui Bjoza

Executarea lui Bjoza

Represaliile pe care masoreții marxiști le exercită asupra foștilor deținuți politici a căpătat un accent draconic: Octav Bjoza, subsecretar de stat pentru problemele luptătorilor anticomuniști, a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Specialist în Finanțe, Florin Cîțu nu are nici în clin nici în mînecă cu tema luptătorilor anticomuniști, de care nu mă îndoiesc că îl leagă o mare indiferență. Asta înseamnă că un sfetnic bine intenționat i-a șoptit că Octav Bjoza, un caracter căruia nu-i poți pune căluș în gură, a devenit indezirabil.

Mai ales de cînd a declarat că fiii foștilor ilegaliști îi persecută pe fiii foștilor deținuți politici. Cu precădere alogeni, urmașii bolșevicilor plătesc polițe răzbunătoare la a treia generație.

Mai pe românește spus, în războiul dintre Octav Bjoza, de o parte, și Alexandru Florian și Silviu Vexler, de cealaltă parte, primul a pierdut o funcție în aparatul de stat. Dar nu și-a pierdut prestigiul și nici președenția AFDPR.

Ușurința cu care Florin Cîțu răspunde la sugestii cu tentă ideologică dovedește cîtă autonomie de gîndire are. Prin gestul premierului, PNL își arată potrivnicia vădită față de memoria deținuților politici. Nu te-ai fi așteptat de la un partid care se declara fățiș de orientare anticomunistă.

Abia în asemenea împrejurări îți dai seama cît de importantă e libertatea de expresie a parlamentarului. Voi fi mereu alături de Octav Bjoza și de Asociația pe care o conduce. Iar supraveghetorilor ideologici li se va întoarce rolul de autori morali în decizia pe care finanțistul Cîțu a luat-o în cazul unei figuri atît de impresionante cum este Octav Bjoza.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate