luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATENational Geographic a concediat toți redactorii și nu mai tipărește revista. Măsura...

National Geographic a concediat toți redactorii și nu mai tipărește revista. Măsura urmează disponibilizărilor în masă de jurnaliști de la CNN, Buzzfeed, Vice Media și Bild

National Geographic a concediat ultimii redactori pe care îi avea, iar revista nu va mai fi vândută la chioșcurile de ziare din SUA, conform The Guardian.

19 membri ai redacției au fost afectați de disponibilizări, a raportat Washington Post, iar mai mulți angajați au confirmat știrea pe Twitter.

„Am fost atât de norocos. Am ajuns să lucrez cu jurnalişti incredibili şi să spun poveşti importante, globale. A fost o onoare”, a scris pe Twitter Craig Welch, unul dintre foștii editori seniori ai National Geographic. Jurnalistul Doug Main a declarat marți pe Twitter: „National Geographic își concediază redactorii, inclusiv pe mine”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Viitoarea activitate editorială a organizației va fi, în schimb, realizată de redactori independenți și de puținii editori care rămân în personal, a raportat Post. National Geographic a declarat, totuși, instituțiilor de presă că unii redactori vor rămâne în personal.

Ca parte a măsurilor de reducere a costurilor instituite de compania-mamă a publicației, Disney, revista nu va mai fi disponibilă în chioșcurile de ziare din SUA începând cu anul viitor, a informat ziarul.

Instituția, care a documentat lumea naturală și umanitatea globală de peste un secol, a declarat pentru CNN că va continua să publice lunar câte un număr al revistei.

„Schimbările de personal nu ne vor schimba capacitatea de a face această muncă, ci mai degrabă ne vor oferi mai multă flexibilitate de a spune diferite povești și de a ne întâlni publicul acolo unde se află, pe numeroasele noastre platforme”, a spus purtătorul de cuvânt. „Orice insinuare că schimbările recente vor avea un impact negativ asupra revistei sau calitatea materialelor noastre este pur și simplu incorectă”, a mai precizt sursa.

National Geographic nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea The Guardian.

Această știre vine pe fondul unei serii de concedieri mari care au zguduit industria media în ultimele luni. La sfârșitul lunii noiembrie, CNN a început să concedieze sute de angajați din diferite zone ale companiei. Aceasta a fost a doua rundă de concedieri pe care compania a efectuat-o anul trecut, după ce și-a abandonat platforma de streaming de 100 de milioane de dolari CNN+ la doar trei săptămâni de la debut, măsură ce a afectat 350 de angajați.

În decembrie 2022, Jonah Peretti, CEO-ul Buzzfeed, a anunțat că 12% din personalul companiei de media digitală, aproape 200 de persoane, va fi concediat.

Vice Media, care operează platforme online și de difuzare, a concediat aproximativ 10 angajați și în luna mai a acestui an, după care a intrat în faliment.

De asemenea, de curând, jurnaliștii Bild, cel mai vândut ziar din Europa, au fost concediați și înlocuiți de inteligența artificială.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Avand in vedere ca jurnalismul ultra-mainstream e aproape total acaparat ideologic, iar “jurnalistii” de la CNN erau cele mai josnice si mai mizerabile slugi, care isi pupau undeva sefii, care luau basculante de bani de la factorul politic, big pharma, big tech etc., nu e nicio problema.

    Iar din fericire unii oameni din public s-au prins si nu s-au mai uitat la mizeriile si fake news-urile debitate de mass-media “quality”, …e exact ce meritau, faliment si dat afara pe banda rulanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE