Leșinul jucătorului danez Christian Eriksen în timpul partidei Finlanda – Danemarca de la Euro 2020 a fost, fără îndoială, evenimentul zilei de sâmbătă în Europa și nu numai.
După cum se știe, în acest moment fotbalistul este bine, dar pe teren au fost momente de groază, Eriksen fiind resuscitat timp de 18 minute.
Conform doctorului naționalei Danemarcei, Martin Boesen, inima lui Eriksen n-a mai bătut timp de 5 minute.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„A fost în stop cardiac. Nu știu cum l-am adus înapoi pe lume, totul s-a întâmplat foarte rapid. Nu sunt cardiolog, nu pot să intru în detalii, de-aceea sunt specialiști, experți în domeniu”, a declarat Boesen, conform Gazzetta dello Sport, adăugând că „nimeni dintre noi nu știe ce s-a întâmplat cu Christian. De aceea e încă în spital pentru analize”.
Misterul a fost amplificat de faptul că fostul medic al lui Eriksen de la Tottenham Hotspur, Sanjay Sharma, care l-a monitorizat timp de șase ani, a declarat că testele fotbalistului au fost normale.
„Din ziua în care a semnat, a fost treaba mea să-l consult și l-am testat în fiecare an. Deci, cu siguranță, testele sale până în 2019 au fost complet normale, fără nicio problemă cardiacă evidentă. În fiecare an a fost testat. Pot garanta asta pentru că am făcut testele”, a precizat cardiologul.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Când a auzit că Eriksen s-a prăbușit, Sharma a revăzut imediat rezultatele testelor jucătorului: „M-am gândit: “O, Doamne? Există ceva acolo pe care nu l-am văzut?” Dar m-am uitat la toate rezultatele testelor și totul a arătat perfect”.
El crede că este posibil că Eriksen să fi căpătat o problema „tăcută” la inima de la plecarea lui de la Tottenham, în ianuarie 2020, deși noul lui club, Inter Milano, ar fi trebuit să efectueze controale similare.
„Evident că există Covid. Este posibil că unii fotbaliști să fi avut o infecție subclinică bolii Covid, care ar fi putut duce la urme pe inima”, a mai spus prof. Sharma.
Această ultimă declarație a dat apă la moară celor care au speculat că poate căderea bruscă a lui Eriksen a fost un efect secundar al vaccinării anti-Covid. Ieri seară, pe rețelele de socializare a apărut o declarație atribuită medicului de la clubul Inter Milano, acolo unde Eriksen este legitimat, care afirma că danezul s-ar fi vaccinat cu vaccinul Pfizer pe 31 mai.
La câteva ore, însă, Radio-ul italian unde s-ar fi făcut declarația, a negat că ar fi difuzat așa ceva.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Chiar Administratorul delegat al clubului italian, Giuseppe Marotta, a intervenit asupra problemei.
El a spus că Eriksen nu a fost infectat cu Covid și nici nu s-a vaccinat împotriva acestei boli.
„Corect, este bine să specificăm că nu a avut Covid și nici nu a fost vaccinat. Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat. În acest moment, Eriksen este sub auspiciile echipei naționale a Danemarcei și e doar ei pot să emită informații despre starea lui, pot să spun că staff-ul medical al nerazzurilor a fost în contact cu ei de la început”, a declarat el la Rai Sport.
Chiar și așa, există oameni care continuă să susțină varianta conform căreia Eriksen a fost vaccinat. Între ei, se află un consilier al regiunii Lazio, Davide Barillari.
Dar în afară de aceste afirmații sporadice, nu există nicio dovadă că Eriksen s-ar fi vaccinat. În primul rând, participarea la Euro 2020 nu a fost condiționată de vaccinare. De altfel, din informațiile făcute public până acum, doar jucătorii naționalelor Italiei și Franței s-au vaccinat, precum și o parte dintre spanioli.
Aceasta s-a petrecut cu puțin timp înainte de începerea competiției și constituie mai degrabă o excepție, decât o regulă printre sportivi.
De altfel, singurul coechipier al lui Eriksen despre care știm că s-a vaccinat este chilianul Arturo Vidal.
Niciun mare fotbalist sau sportiv de pe plan mondial nu a anunțat că se vaccinează. Un alt factor în defavoarea vaccinării este acela că sportivii de top precum Eriksen au avut la dispoziție posibilitatea de a se testa zilnic, nefiind nevoie de vaccin pentru a demonstra că nu sunt infectați.
Mult mai probabila cauză a stopului cardiac suferit de Eriksen este epuizarea. Fotbaliștii de top joacă, în fiecare an, aproape 50-60 de partide pe an, practic fără pauză, ceea ce a determinat proteste din partea asociațiilor de fotbaliști.
În ultimii ani, mai mulți fotbaliști au căzut pe teren, dintre care unii și au decedat, precum a fost cazul camerunezului Marc-Vivien Foe în 2003. Și în România, au fost fotbaliști care au murit pe teren.