News ȘTIRI Episcopul Macarie al Europei de Nord, despre interdicțiile la pelerinaje: Atunci când...

Episcopul Macarie al Europei de Nord, despre interdicțiile la pelerinaje: Atunci când autoritățile ne spun cum să ne cinstim sfinții este o samavolnicie

PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, a afirmat că intruziunea statului în ritualurile Bisericii este „o samavolnicie, pe care trebuie să o denunțăm ca atare”.

El a adăugat că nici măcar regimul comunist nu și-a permis să dicteze Bisericii cum să slujească liturghia și să cinstească sfinții.

Afirmațiile sale vin în contextul restricțiilor impuse Bisericii de către stat în privința pelerinajului de Sfânta Parascheva.

„Atunci când autoritățile laice ne spun cum să ne împărtășim euharistic și cum să ne cinstim sfinții, aceasta este o samavolnicie, pe care trebuie să o denunțăm ca atare. Biserica a trecut prin multe prigoane: cea iconoclastă, împotriva sfintelor moaște și icoane, și prigoana comunistă. În vremea comunistă, autoritățile tiranice, ateiste și asumate, nu au dictat Bisericii cum să slujească liturghia și cum să-și cinstească sfinții.

Biserica nu este împotriva autorităților și a regulilor și a recomandărilor de bun simț. Este foarte dureros atunci când decidenții vremelnici disprețuiesc pe credincioși, pentru credința lor și pentru ce-au ei mai de preț.

Credința noastră este singura noastră moștenire, singura noastră avere.

În vremuri ale minciunii trebuie să fim mărturisitori și trăitori ale Adevărului. O facem pentru toți, chiar și pentru cei necredincioși. O societate care tolerează minciuna este o societate condusă prin minciună. O societate prin minciună este lipsită de Dumnezeu. Când o societate este condusă prin minciună, noi trăim în tiranii”, a spus Episcopul Macarie la slujba oficiată joi, 15 octombrie, la Oslo.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate