vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATESUA: Un asistent medical a fost testat pozitiv cu noul virus la...

SUA: Un asistent medical a fost testat pozitiv cu noul virus la o săptămână după ce a fost injectat cu vaccinul de la pfizer

Matthew W. un asistent medical ce lucrează la două spitale din San Diego, a fost diagosticat pozitiv cu virusul sars-cov 2, la o săptămână după ce a fost vaccinat cu vaccinul de la pfizer, informează 10news.com.

Cadrul medical a devenit suspicios după ce în Ajunul Crăciunului s-a simțit rău: a avut frisoane și apoi crampe musculare pe fond de oboseală.

A doua zi de Crăciun, a mers la un spital unde se testează pentru covid 19 și rezultatul a ieșit pozitiv.

„Nu este deloc neașteptat. Dacă vă uitați pe numere, exact așa ne-am aștepta să se întâmple dacă cineva ar fi expus”, a spus dr. Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Family Health Centers din San Diego. El face parte din grupul consultativ clinic pentru lansarea vaccinului din comitatul cu același nume.

El a subliniat că este posibil ca asistentul să fi fost infectat înainte de a primi vaccinul, deoarece perioada de incubație poate fi de până la două săptămâni. Dr. Ramers spune că dacă Matthew l-a contractat după vaccin, nu există motive de îngrijorare.

„Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10 până la 14 zile până când veți începe să dezvoltați protecție împotriva vaccinului”, a spus dr. Ramers.

Dr. Ramers spune că știe de alte câteva cazuri locale în care lucrătorii din domeniul sănătății s-au infectat în timpul primirii vaccinului. El spune că toate cazurile ilustrează faptul că rezultatele nu sunt imediate. Chiar și după ce pacienții încep să primească o anumită protecție, aceasta nu va fi o protecție completă.

„Această primă doză credem că vă oferă undeva în jur de 50% și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a spus dr. Ramers.

Dr. Ramers spune că povestea lui Matthew arată, de asemenea, că, chiar și cu vaccinuri, pandemia nu va înapoi instantaneu.

„Auzim că practicienii sănătății sunt foarte optimiști în privința faptului că este începutul sfârșitului, dar va fi o evoluție lentă, săptămâni până la luni pe măsură ce vom lansa vaccinul”, a spus dr. Ramers.

El a adaugat că acest caz arată  de ce măștile, spălarea mâinilor și alte protocoale COVID sunt importante, chiar și după administrarea vaccinului, precizează sursa citată.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE