EDUCAȚIEPledoarie pentru Anisie

Pledoarie pentru Anisie

Știu c-o să-mi săriți toți în cap, dar tot o spun: mie-mi place de Anisie! Anisie conduce Ministerul non-Educației cu mână de oțel. Sau de fier, cum vreți. Doamna are un discurs clar, se vede că știe ce face. E omul potrivit la locul potrivit.

Azi se deschid școlile, dar mâine nu știm sigur, „în funcție de factorii epidemiologici”, mai vedem noi, tot ce poate să ne spună este că se lucrează la asta, dar sigur-sigur școlile vor începe, copiii se duc la școală, dar stau și acasă, siguranța sanitară primează, nu-I așa, dar se știe clar că ăștia mici au nevoie de socializare, școala este o obligație, nu un moft de bogați, avem tablete dar nu avem tablete, avem internet dar nu avem internet, școlile încep dar totuși nu încep, nu vrem să explodăm cazurile de Covid, dar copiii noștri au dreptul la educație, dar școala on-line, dar profesorii, dar copiii, dar, lasă, că nici părinții.
Dar totuși școlile încep. Dar nu încep. Dar copiii, totuși, se duc la școală. Dar, totuși, nu se duc.

Dar copiii se spală pe mâini. Dar totuși nu se spală. Avem săpun în școli, dar totuși n-avem.
Avem apă. Dar nu avem săpun. Avem și apă dar nu e caldă. Dar s-au stricat și toaletele. Dar nu s-au stricat. Am obținut acuma niște fonduri. Dar totuși n-avem bani. Dar avem. Dar o s-avem. Dar nici n-o s-avem!

Iar s-a terminat dezinfectantul, băi, ăsta nu se bea! Totuși, puțină economie, că suntem minister sărac!

„Există reguli stricte”, dar, totuși, nu există reguli stricte, dar stai, Gigele, să vedem care e protocolul pentru când te duci la baie. Ce, crezi, cumva, că e așa simplu? Da’ unde te trezești? Fiecare să-și dezinfecteze parbrizul, copii!

Da, doamna ministru își cunoaște foarte bine bucățica dumneaei. Știe, de exemplu, că nici anul ăsta nu s-au renovat școli și știe foarte bine și de toaletele infecte din curtea școlii, nu trebuie să-i mai spunem noi, da?

Că știe dumneai foarte bine. Da, în școlile fără apă curentă și fără săpun, în școlile cu toalete în curte, în școlile alea unde învață mulți dintre copiii noștri, o să fie, domnule, legătură la internet! Să stăm cu toții liniștiți, c-or să poată copiii să acceseze internetul cu mâinile murdare, nu-i asta problema.

Problema e că mai trebuie niște fonduri, doamna ministru! Dacă tot luați bani europeni pentru tablete, mai băgați o cerere pe sub ușă și pentru mănușile alea fără degete, gen, că nu alunecă pe tabletă iarna, când e frig în clase și stau copiii cu fulare și mănuși pe ei.

Da? Eu una contez pe capacitatea dumneavoastră de anticipare, doamna ministru. Știu că știți ce faceți. (Vedeți, că vă iau și apărarea!)

Sărut mâna!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! A mai observat cineva ca acest incompetent Minister al Educatiei nici macar nu mai incearca sa-si justifice deciziile, ci vrea sa ne conduca direct prin hipnoza? Toate cadrele didactice au primit ordinul sa spuna parintilor: “Trebuie sa ne gandim ca va fi bine.” Poti intreba orice – cum vor sta copii de clasa I patru ore in fata calculatorului, cum vor reusi profesorii sa lucreze si cu cei din clasa si cu cei de pe “online” concomitent, sau cum vor reusi sa-i motiveze pe cei care stau acasa daca-i pun doar sa “asiste” virtual la ore – sistemul acesta de educatie hibrid, pe care nici o tara din Europa nu l-a implementat decat poate in cateva scoli izolate, este un non-sistem. Este un mod de a ne preface ca facem ceva. Si singurul raspuns pe care-l primesti este “Trebuie sa ne gandim ca va fi bine.” Daca indraznesti sa gandesti cu capul tau – care iti spune imediat ca nu are cum sa fie bine – se cheama ca nu-l sustii pe dl profesor, sau dl invatator. Asa ca, tovarasi, spre un viitor fericit sub indrumarea ministrului Anisie, Tot Inainte!!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...