EDUCAȚIEElevii de școală primară din Polonia au revenit la cursuri. Psiholog: Cazurile...

Elevii de școală primară din Polonia au revenit la cursuri. Psiholog: Cazurile de depresie printre elevi şi studenţi sunt în creştere

Elevii de școală primară din Polonia au revenit, luni, la ore, după ce Guvernul polonez a decis că pentru această categorie de vârstă există un risc redus de infectare, în schimb educația online este mai puțin eficientă, transmite agenția Agerpres, citată de Edupedu.

Potrivit sursei citate, Guvernul polonez doreşte întoarcerea tuturor elevilor în unităţile şcolare de care aparţin, dar a ales să înceapă cu cei mai mici, apreciind că sunt cel mai puţin susceptibili de a fi infectaţi şi că educaţia la distanţă este, în cazul lor, cea mai puţin eficientă.

„Ne străduim bineînţeles să ducem copiii la şcoală cât mai rapid posibil, într-o manieră pe cât de sigură şi securizată posibil pentru copii, cadrele didactice şi tot personalul şcolar”, a declarat vineri preşedintele Andrzej Duda.

Specialiștii au atras atenția că învăţământ la distanţă pentru perioade lungi de timp are consecinţe psihologice grave.

„Cazurile de depresie printre elevi şi studenţi sunt în creştere. Ei îşi spun că nu are sens să studieze, nu sunt interesaţi de viaţa lor actuală, se simt trişti, se plictisesc sau cred că nimic nu mai are sens”, a subliniat psihologul Beata Trzesniewska, conform sursei citate.

În România, se vehiculează data de 8 februarie pentru redeschiderea școlilor.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...