luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECernăuți | Mor etnicii români din nordul Bucovinei. Lunetistul Arcadie Farcaș și...

Cernăuți | Mor etnicii români din nordul Bucovinei. Lunetistul Arcadie Farcaș și tânărul Nichita Șparchii și-au pierdut viața apărând regiunea Donețk din estul Ucrainei

Pe pagina de facebook a satului Suceveni din nordul Bucovinei a fost anunțat decesul lunetistului român Arcadie Farcaș

„Astăzi, comunitatea noastră a primit o veste tristă. În timp ce era de serviciu lângă așezarea Nove, districtul Kramatorsk, regiunea Donețk, viața conaționalului nostru, soldat, lunetistul Arcadie Ivanovici Farcaș, născut la 14 noiembrie 1987, locuitor al satului a lui Cupca, a fost întreruptă.

Eroul a murit apărând integritatea teritorială a Ucrainei. Arcadie și-a dat viața apărând pământul nostru natal”, se arată în postare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Satul Cupca are puțin peste 2.600 de locuitori, 97% dintre ei fiind etnici români. Acesta se află situat la câțiva kilometri de granița cu România, în regiunea Cernăuți, pe vale Siretului.

De asemenea, astăzi, Agenția de Știri Bucpress a anunțat moartea unui alt miliar ucrainean de origine română din regiunea Cernăuți.

Este vorba despre Nichita Șparchii din localitatea Forosna, comuna Vancicăuți.

Potrivit informațiilor, Nichita avea 22 de ani și a decedat în urma unor bombardamente ale trupelor inamice efectuate în zona localității Bilogorivka, raionul Bahmul, regiunea Donețk.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

8 COMENTARII

 1. Dezamăgitor de manipulator titlul. Cum puteau ei să “apere” o regiune când se știe că armata rusă e cea ce eliberează? Rezultă, logic, că de fapt erau fașâști cotropitori.
  Trebuie să nu mai fim proști și să luăm exemplul ungurilor pe care pe bună dreptate îi tot lăudăm: credeți că la nevoie ar lupta Erdelyții pentru România? Ei își știu interesul, real-politik, noi încă la idei și concepte retrograde.

 2. Ciudate meseri ne mai alegem. De vocație lunetist. Pai nu știm că dacă ne facem lunetiști , de luneta vom pieri?!
  Dramatic este că ne inspiram din filme pentru a ne găsi vocațiile. Suntem eroi de ficțiune. Adică în închipuire. Și voi media ne ajutați să fim închipuiți.
  Sunteți buni lautari

 3. Ruşii rad tot. Să sperăm că o să vină momentul judecăţii pentru argaţii lor de pe aici. Tot ce e mai prost in societatea noastră susţine invazia muscalilor.

  • l-au luat ucrainenii carne de tun cu japca, n-a avut incotro. Doar nu crezi ca lupta cineva de drag acolo, in afara de nebunii aia platiti. Dumnezeu sa-l ierte

   • Si de unde stim noi ca decedatul n-a luptat ca mercenar? S-au poate-i doar o farsa a ucrainienilor sa atate si Romania in razboiul lor,nu m-as mira ca sursele ucrainiene sa scrie ca Putin bombardeaza cu patima la metru patrat Cernauti-ul! Lasa-i Tata sa crape,cine lupta pentru nazistii ucrainieni.Prostia isi are pretul ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate