vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEAustria | Ministrul Justiției, ecologista Alma Zadic, propune o lege scrisă doar...

Austria | Ministrul Justiției, ecologista Alma Zadic, propune o lege scrisă doar la feminin. Ideea e privită ca un „obiectiv important“ ce are „mult sens“

La inițiativa ministrului Justiției din Austria, ecologista Alma Zadic, propune o lege asupra „societăților flexibile de capital“ scrisă doar la feminin, conform Agerpres.

Legea a provocat cirtici în special din partea conservatorilor.

„Nu văd care este contribuţia adusă egalităţii de gen dacă revenim pur şi simplu la ceva care stârneşte critici“, a declarat secretarul Partidului Popular (OeVP), Christian Stocker.

Susanne Furst, membră a Partidului Libertăţii (FPOe), a explicat la rândul ei că formele masculine folosite în redactarea unui text „includ şi femeile, dar contrariul nu este valabil“.

Alma Zadic este, însă, de altă părere și spune că prin limbajul feminin în care este redactată legea se referă și la bărbați. Potrivit acesteia, limbajul „contribuie la mai multă egalitate de gen, întrucât influenţează gândirea noastră, percepţia noastră şi acţiunile noastre“.

Inițiativa promovată de Partidul Verde este susținută și de alte două partide progresiste austriece, Partidul Social-Democrat (SPOe) şi formaţiunea liberală NEOS.

Eva Maria, purtătoarea de cuvânt adjunctă a SPOe din Parlament consideră, de asemenea, că promovarea femeilor în lege este un „obiectiv important“ care are „mult sens“.

„Limbajul este unf actor de putere“, adaugă și purtătorul de cuvânt liberal pentru domeniul justiţiei, Johannes Margreiter.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Partidul Verde cu o austriaca-bozniaca musulmana la justitie!!!? Nu cred ca putem astepta ceva normal de la rasa superioara austriaca!

  2. Lumea arde la propriu si pe handicapati ii preocupa sexul ingerilor. Sper sa fie ultimele zvacniri disperate ale neomarxistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate