OPINIIEins, zwei, polizei

Eins, zwei, polizei

Redacția în limba română a Deutsche Welle („Vocea Germaniei”) cheamă poporul în stradă: deontologii DW au explicați pentru încleștările partidelor din România, dar mențin tăcerea pe cazul jurnalistului Horațiu Pepine, care a părăsit redacția după „Refuz de sluj corectitudine politică”.

Robert C. Schwartz, șef de redacție pentru ediția în limba română a Deutsche Welle: să-ți amintim că pe 03 sept. 2021, postul DW a cerut public, printr-o compunere școlărească, cu o gramatică tristă, semnată de un anume Arun, „ieșirea în stradă” a poporului ca „prim articol, nescris, al Constituției” (sic!, n.n.) și ca „prim pas înspre implicarea românilor în tratarea unei societăți care poartă cu sine toate bolile regimului comunist” (sic!, n.n.). DW, o oficină bine-plătită a guvernului german, face analize pretențioase pe libertatea românilor când ea înseși are probleme cu asigurarea libertății de exprimare în sânul redacției. Schwartz, nicio Constituție din lume nu poate permite- în spirit și literă, tulburări în stradă: nici măcar ca „articol nescris”, asta s-a întâmplat doar pe mandatele unor regimuri totalitare precum cel nazist și bolșevic, care și-au făcut singure constituții și care le-au aplicat cu măciuca în stradă, prin simpatizanții lor. Ce altă țară din Balcani, exceptând proasta cu bani a Europei numită România, ar fi permis un asemenea derapaj editorial, care induce sentimentul că libertatea presei s-a transformat veninos în pură propagandă? 

Continuarea articolului, pe blogul lui Traian Horia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...