sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATESe întoarce „pragul de vaccinare”. Intră în online școlile și grădinițele cu...

Se întoarce „pragul de vaccinare”. Intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, din localitățile cu incidență de peste 3 la mie. Prof. Mircea Miclea: Măsură greșită care penalizează elevul

„Începând de lunea viitoare”, intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației. Cu alte cuvinte, se întoarce pragul de vaccinare.

„Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

Anunțul acestuia contrazice algoritmul aplicat de ministrul Educației pe 24 noiembrie 2021, când preciza că școlile revin în format fizic „încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„28 din cele 271 de unități de învățământ din Ilfov aveau, după ultima raportare, o rată de vaccinare de sub 60%. În tot sistemul de învățământ, rata de vaccinare este de peste 70%. Avem 14.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este de peste 60%, dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este, în continuare, sub 60%. În București, în cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 erau sub 60%. La fel, rămâne localitate cu incidență de peste 3 la mie și rată de vaccinare de sub 60% când, în toate școlile aflate în această situație, se va trece la cursuri online”, a spus Cîmpeanu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Educației a adăugat astăzi că, „având în vedere că nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie de o updatare a ordinului comun [al miniștrilor Educației și Sănătății] și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună, repet, foarte bună cu ministerul Sănătății” condus de social-democratul Alexandru Rafila.

Reamintim că o astfel de decizie s-a luat și anul trecut și a dus proteste ale părinților și profesorilor.

Decizia Ministerului a fost criticată dur de profesorul Mircea Miclea. Acesta spune că este o decizie proastă, care penalizează elevul.

El afirmă, într-un interviu pentru EduPedu, că decizia nu va duce la creșterea vaccinării în rândul profesorilor.

„Nu cred că va avea ca efect o creștere a ratei de vaccinare a profesorilor. Ce știm sigur este doar cine pierde: elevul, adică exact cine nu ar trebui să piardă. Cred că măsura este, așadar, incorectă, penalizează elevul pentru o problemă care este a profesorului și stimulează perpetuarea practicii menționate anterior: aceea de a da note pe cunoștințe puține, pentru a ascunde calitatea slabă a predării.

Ce trebuie făcut este ceea ce ar fi trebuit făcut de 10 ani: anume accesul tuturor elevilor online la lecțiile celor mai buni profesori, adică constituirea acelei platforme naționale de învățare și a bibliotecii școlare virtuale. Asta trebuia făcut. Dacă nu se face lucrul acesta, o să fie extrem de dezavantajați elevii care au abilități pedagogice scăzute”, a spus Mircea Miclea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Destul de îngrijorător totuși că în tot sistemul de învățământ rata de vaccinare este de peste 70%. Deja ne pot întoarce cu ușurință povestea cu ce decide majoritatea (și minoritatea care trebuie să se supună), pe care s-a tot mers.
    Oricum, ar fi hilar dacă n-ar fi trist, din moment ce Omicron pare că preferă “protecția” vaccinaților, deci tu-i vrei pe cât mai mulți expuși și infecțioși?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE