ACTUALITATEDragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj: România, condusă de grupuri de interese care...

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj: România, condusă de grupuri de interese care au transformat-o în sursă inepuizabilă de forță de muncă pentru UE și importator al celor mai banale produse

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, a scris că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost realizat cu dedicație și nu reprezintă altceva decât un alt „exercițiu de bifare politică al UE și o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi”.

Într-un editorial publicat în Ziarul Financiar, Dragoș Damian a mai afirmat că oamenii care au azi de la 40 de ani în sus, nu vor mai apuca pensia, deoarece vor muri înainte.

„Iată că acum toată lumea știe cine a scris PNRR și și l-a dat cu dedicație, aceleași grupuri de interese care guvernează România și care, am mai scris, au transformat-o în ceea ce este astăzi, o sursă inepuizabilă de forță de muncă pentru UE, de împrumuturi de la investitorii financiari și un importator al celor mai banale produse. Dar, poate că e mai bine că România să fie guvernată de alții, pentru că noi am dovedit că nu știm s-o facem.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lăsați cele 30 de miliarde, fiți cu ochii pe cele câteva zeci de milioane de Euro – cu un mic efort poate câteva sute – care vor fi risipiți generos pe studii de necesitate, oportunitate, fezabilitate, etc. și care vor ajunge în buzunarele cui trebuie. Execuția însă, este cu totul altă poveste.

Am un motiv foarte serios pentru care nu văd rostul PNRR-ului (în general, nu pentru că l-ar fi făcut un partid sau altul), îl consider un exercițiu de bifare politică al UE și o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi. Și nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am făcut în ultimii 30, adică autostrăzi, cai ferate, conducte de apă, școli, spitale, centre medicale de permanență, etc.  – în lipsa de experți, tehnologie, utilaje, materiale de construcții și mai ales, de muncitori.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este vorba despre reforma sistemului de pensii. Au fost zilele trecute în ZF câteva comentarii și sugestii legate de reforma sistemului de pensii. Eu am să fac un comentariu medical. Speranța de viață în România a unui copil născut astăzi (atenție la nuanță, astăzi!) este de sub 75 de ani iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani. Speranța de viață a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă. Astfel încât, cu vârstă de pensionare de astăzi, mai mult că sigur că “decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum și contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani, vor păți la fel. Mulțumiți sistemului sanitar.
Așadar, stimați comentatori, contribuția la pensii, chiar dacă sistemul se dorește a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrânețe – cel puțin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru că România să-și plătească împrumuturile și deficitele, la care se vor adaugă acum și împrumuturile din PNRR. Mișcările prin piloni, dispariția pensionarii anticipate, interzicerea cumulului sau dispariția pensiilor speciale, chiar dacă corectează inechități, au doar menirea de a colecta mai mulți bani.
Și dacă nu ajung banii din pensii, vor crește impozitele pe proprietăți, pe venituri, profituri, etc. Urmăriți cu atenție, abundă deja ideile privind creșterea impozitului de proprietăți și clădiri”, a scris Dragoș Damian.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...