marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis i-a cerut lui Joe Biden creșterea prezenței militare NATO și...

Klaus Iohannis i-a cerut lui Joe Biden creșterea prezenței militare NATO și a Statelor Unite în România pentru a răspunde „provocărilor” Rusiei

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la consultările cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, și cu ceilalți lideri ai statelor aliate care fac parte din Formatul București (B9), context în care a oferit disponibilitatea României de a primi și mai multe trupe aliate pe teritoriul nostru și a subliniat necesitatea ca NATO și SUA să fie pe deplin echipate pentru a răspunde „provocărilor Rusiei”, relatează Agerpres.

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea consolidării prezenței avansate a NATO pe Flancul Estic, inclusiv și mai ales la Marea Neagră, care este de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică în ansamblul său.

De asemenea, Președintele României a menționat că este nevoie să ne asigurăm că NATO este pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei”, a precizat Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Grupul celor nouă de la București include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia, fiind creat de președinţii Klaus Iohannis și Andrzej Duda (Polonia).

Marți, președintele american Joe Biden a avut o întâlnirea prin videoconferință cu liderul rus. Biden i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin că Statele Unite și aliații europeni sunt „preocupați” de prezența trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei și vor reacționa, în principal prin sancțiuni, în cazul unui atac.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Na, că uitai „placa”:

    Învățământul nu a intrat la „strategice”. Adică n-a intrat nicăieri.

    Pe partea însorită: cine zicea că Președintele nu … vorbește ? Eu zic că vorbește bine (cel puțin).

    Mulțumesc.

  2. Așa cum ziceam, eu nu știu nimic despre presă (liberă au ba): deci KWJ i-a cerut ori i-a exprimat disponibilitatea lui JRB ? Nici legal nu știu care ar fi diferența.

    Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE