marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEDr. Rareş Nechifor: S-a triplat numărul pacienţilor din străinatate care vin vara...

Dr. Rareş Nechifor: S-a triplat numărul pacienţilor din străinatate care vin vara în România pentru proceduri în „chirurgia viitorului”

Dr. Rareş Nechifor, primul român membru al CIRSE (Societatea Europeană de Cardiologie și Radiologie Intervențională) și membru fondator al Societății Române de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, declară că „suntem pe locul 1 în Europa la numărul de embolizări de fibroame uterine efectuate cu succes!”

România a devenit favorită pe harta europeană a turismului medical pentru realizarea de proceduri minim-invazive de Radiologie Intervenţională, numită şi „chirurgia viitorului”. Faţă de vara anului trecut, ţara noastră a înregistrat triplarea numărului de pacieţi care locuiesc în străinătate, dar care aleg să se trateze eficient aici, după cum semnalează dr. Rareş Nechifor, unul dintre pionerii Radiologiei Intervenţionale din ţară, care ocupă locul 1 în Europa la numărul cazurilor de embolizare de fibrom uterin realizate cu succes.

Dr. Rareş Nechifor a detectat motivele pentru care străinii şi românii din diaspora accesează procedurile de Radiologie Intervenţională din România în ultima perioadă:

„Am constatat fenomenul de turism medical şi în România, avem programări foarte multe pentru pacienţi din afara ţării pentru toate lunile de vară, dar şi pentru începutul lui septembrie sau chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Există desigur mai multe motive care împreună aduc pacienţii străini sau românii din diaspora la tratamente de Radiologie Intervenţională la noi în ţară:

– Dificultatea de a primi în ţările de rezidenta un suport medical adecvat si la timp. În multe ţări din Europa de Vest există liste de aşteptare ce fac ca proceduri minim invazive de radiologie intervenţională să fie oferite cu întârziere de şase luni uneori un an de zile. Această perioadă de aşteptare nu este întotdeauna acceptabilă pentru un pacient în suferinţă.

– Aceleaşi servicii, oferite în regim privat în Europa de Vest, implică costuri semnificative de 3-4 ori mai mari decât în România. Este mult mai ieftin pentru cineva din Anglia, de exemplu, să zboare în România, să-şi facă tratamentul şi să se întoarcă acasă după două zile decât să plătească aceeaşi intervenţie într-un spital privat din Regatul Unit. De exemplu, o procedură de embolizare uterină costă în România 2500 € faţă de 8000 € în Anglia. Pentru ţările Uniunii Europene serviciile medicale efectuate si plătite în România sunt decontate la întoarcerea acasă.

– Am început să fim tot mai cunoscuti! În România avem centrul de embolizare uterină cu volumul de activitate cel mai mare din Europa. Anual tratăm peste 500 de cazuri, adică de 10 ori mai mult decât spitalele regionale din Europa de Vest şi de două-trei ori mai mult decât spitalele universitare de referinţă din Europa. Aceste interventii le efectuăm de peste 20 de ani. Timpul şi experienţa acumulată, numărul mare de pacienţi trataţi, ne-au facut cunoscuti.

– Condiţiile oferite de spitalele private din România sunt foarte bune. Comunicarea cu pacientul, posibilitatea de a programa rapid investigaţiile şi intervenţiile necesare sunt elemente foarte importante în alegerea facuta de pacient. Experienţa medicilor nostri şi paleta de proceduri de radiologie intervenţională oferite este una vasta. Colaborarea medicilor de specialităţi diferite este posibilă şi rapidă în anumite centre dedicate radiologiei intervenţionale”

Cele mai accesate proceduri de Radiologie Intervenţională din România sunt, potrivit dr. Rareş Nechifor, cele de embolizare a fibromului uterin si a adenomiozei uterine. „Pe locul doi sunt procedurile minim invazive de nucleoplastie si discetomie pentru tratarea herniilor de disc şi în general a durerilor de spate. Tot mai mulţi pacienţi ne solicită tratarea prin embolizare a adenomului de prostată, a varicocelului si a sindromului congestie pelvina. Pentru toate procedurile de radiologie intervenţională avem o rată medie de succes tehnic foarte mare de peste 95% din cazuri, ceea ce face ca satisfacţia pacienţilor să fie obţinută în 80% – 90% din cazuri, in conditiile in care majoritatea interventiilor nu necesită anestezie generală, incizii, recuperare si nici durere sau posibile complicaţii majore asociate chirurgiei”, declară dr. Rareş Nechifor care crede cu putere în medicii şi în medicina din România, în dezvoltarea Radiologiei Intervenţionale, supranumită pe plan mondial „Chirurgia Viitorului” şi în beneficiile uriaşe pentru pacient după proceduri minim-invazive de vindecare.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate