ACTUALITATEAmbasada Israelului condamnă „cu fermitate actul îngrozitor” comis asupra Bisericii Ortodoxe Române...

Ambasada Israelului condamnă „cu fermitate actul îngrozitor” comis asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a condamnat „atacul îngrozitor” asupra Bisericii Ortodoxe Române de din Ierusalimul de Est, arătându-se „consternat” de evenimentul petrecut acum câteva zile.

„În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți”, a scris David Saranga într-o scrisoare trimisă PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, reprezentantul Israelului în țara noastră a precizat că guvernul său va acoperi toate pagubele cauzate de extremistul evreu și va asigura securitatea Reprezentanței Bisericii Române de la Ierusalim.

„Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim. Asemenea acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități și nici de societatea israeliană”, a notat Ambasadorul Israelului la București.

Reamintim că pe 2 februarie, un extremist evreu a atacat Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim, încercând să rupă crucea de pe emblema Patriarhiei Române, distrugând o cameră de supraveghere și o încuietoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite