ACTUALITATEDr. Monica Pop se opune eliminării obligativității măștii în spațiile publice, așa...

Dr. Monica Pop se opune eliminării obligativității măștii în spațiile publice, așa cum dorește AUR. Replica deputatului Ringo Dămureanu

Dr. Monica Pop consideră proastă inițiativa partidului AUR de a propune, prin lege, eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber.

Într-o intervenție la Antena 3, ea a spus că masca reprezintă o formă de protecție și nu este treaba Parlamentului să decidă sau nu, purtarea acestui accesoriu.

„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări.

Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.

În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală – nu legislativă – să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis”, a spus ea, la Antena 3.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dr. Pop a mai zis că doar în parc s-ar putea admite nepurtarea măștii, dar nu în locuri aglomerate.

„Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).

Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.

Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală”, a spus Pop într-o intervenție la televiziune.

În replică, deputatul AUR Ringo Dămureanu, unul dintre inițiatorii amendamentului de lege cu pricina, a declarat că cine dorește, poate să poarte masca în continuare.

„Noi avem trei medici în grupul parlamentar AUR de la Camera Deputaților. Este dreptul oricui să poarte mască dacă apreciază că se protejează astfel.”, a apreciat el.

Reamintim că parlamentarii AUR au depus un amendament privind eliminarea obligativității măștii în aer liber la  proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...