sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila: România a intrat clar pe un trend crescător al...

Dr. Alexandru Rafila: România a intrat clar pe un trend crescător al infectărilor. Dacă va continua, trebuie gândite scenarii

Dr.Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat, vineri, într-o intervenție la Digi24, că trebuie gândite noi scenarii în contextul în care infectările cu coronavirus sunt pe trend crescător în țara noastră.

Potrivit dr. Rafila, vineri este a 3 zi consecutive cu peste 2.000 de noi cazuri.

„O să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou și acolo sperăm la o stabilizare sau dacă această creștere continuă, cred că ar trebui puse în discuție strategii adaptate pe mai multe scenarii, pentru trend crescător, pentru stabilizare să vedem ce facem pentru fiecare în parte, mai ales că există limite ale sistemului medical”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

El a spus că este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale și că, mai devreme sau mai târziu, toate spitalele ar trebui să trateze atât pacienții cu COVID, cât și cei fără COVID.

Italia a anunțat, joi, că intenționează să prelungească starea de urgență până în ianuarie 2021. La fel, revenirea la starea de urgență a fost anunțată de Slovacia și Republica Cehă.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE