luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEZelenski crede că Putin vrea să „sfâșie“ Europa și sugerează că mai...

Zelenski crede că Putin vrea să „sfâșie“ Europa și sugerează că mai sunt state care vor să-și atace vecinii: Întregul continent este amenințat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace o altă țară

Rusia este o amenințare pentru țări europene precum Polonia și statele baltice și președintele Vladimir Putin vrea să „sfâșie“ Europa, a susținut președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit, consemnează miercuri agenția EFE.

„Sunt sigur că Polonia este de asemenea în pericol. De fapt, întregul continent este amenințat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat“, spune președintele ucrainean.

El mai crede că există state care intenționează să urmeze exemplul Rusiei și să-și atace vecinii dacă Rusia nu va fi oprită acum din agresiunea ei contra Ucrainei. Prin urmare, argumentează Zelenski, apărarea Ucrainei este în realitate „o acțiune globală împotriva războiului“ care să descurajeze posibili atacatori în alte părți ale lumii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cât despre pericolul ca Rusia să declanșeze un război nuclear, președintele ucrainean s-a arătat convins că este vorba despre o „cacealma“, întrucât „una este să fii un asasin și alta este să fii un sinucigaș“.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Amenințarea lui Putin (cu armele nucleare) denotă mai degrabă slăbiciune. Cine amenință cu folosirea armelor nucleare o face numai dacă nimic altceva nu mai funcționează“, a estimat el, după ce liderul de la Kremlin a ordonat pe 27 februarie plasarea forțelor ruse de descurajare nucleară în stare de alertă.

Rusia nu va obține victoria în Ucraina și comunitatea internațională are capacitatea „de a opri invazia“, consideră Zelenski. Totuși, el a subliniat că armele pe care le primește din Occident țara sa nu sunt suficiente și este nevoie de mai mult sprijin pentru a opri „barbaria“ armatei ruse, pe care o acuză de crime de război.

„Dacă sancțiunile (împotriva Rusiei) ar fi fost de ajuns, atunci ofensiva s-ar fi terminat până acum“, a reproșat Zelenski statelor occidentale, pe care le-a acuzat în plus că în continuare cumpără petrol și gaze din Rusia și multe dintre companiilor lor sunt mai departe prezente pe piața rusă.

El a cerut astfel din nou un embargou economic total împotriva Rusiei și excluderea tuturor băncilor ruse din sistemul de plăți SWIFT, precum și implementarea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, cereri cărora statele occidentale nu sunt dispuse să le dea curs, dat fiind nevoia lor de produse energetice și materii prime din Rusia și riscul intrării într-un conflict militar direct cu aceasta în cazul impunerii acelei zone de excludere aeriană.

Întrebat despre oferta americană de a fi evacuat din Ucraina împreună cu familia sa, Zelenski a asigurat că va rămâne la Kiev „împreună cu poporul“.

„Dorm puțin, beau multă cafea și am multe discuții și negocieri“, astfel a descris el viața pe care o duce după ce Rusia a atacat țara sa pe 24 februarie, conform Agerpres.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Băi mascariciule,tu deja ești o amintire foarte neplăcută,sper sa ajungi la pârnaie pentru uciderea copiilor din Donbass.apropo vrem provinciile românești din U kraina furate de voi Maramureșul istoric, Bucovina de Nord,Insula Șerpilor și Bugeacul,acum și fără alte giumbușlucuri diplomatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate