ACTUALITATEDr. Adrian Streinu- Cercel, explicând cum de, în plină pandemie, s-au înregistrat...

Dr. Adrian Streinu- Cercel, explicând cum de, în plină pandemie, s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut: „Când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund”

Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a încercat să explice, într-o intervenție la B1TV, informația apărută, miercuri, în spațiul public, potrivit căreia în primele 8 luni din acest an în România s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut.

„Când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund”, a răspuns dr. Adrian Streinu-Cercel, întrebat cum se poate explica că în acest an, în contextul pandemiei, s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut.

„Putem să discutăm un pic și despre subiectul acesta, în contextul în care noi suntem în plină pandemie în momentul de față. Se știe că atunci când intră un microorganism nou în funcție, celelalte microorganisme se cam ascund. Se întâmplă exact după modelul când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund. Așa s-a întâmplat și acum, dar să știți că asta este doar de etapă pentru că au reînceput să apară. Au reînceput să apară rinovirusurile, au reînceput să apară adenovirusurile, așa că nu trebuie să sperăm că această situație se va menține în continuare, mai ales că ne așteaptă un sezon gripal, care bate la ușă, și evident că se vor schimba mult lucrurile din acest punct de vedere”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit sursei citate.

Institutul Național de Statistică a informat, miercuri, într-un răspuns transmis la o solicitare Hotnews, că în primele 8 luni din 2020 s-au înregistrat mai puține decese comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...