ACTUALITATE Dr. Adrian Streinu- Cercel, explicând cum de, în plină pandemie, s-au înregistrat...

Dr. Adrian Streinu- Cercel, explicând cum de, în plină pandemie, s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut: „Când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund”

Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a încercat să explice, într-o intervenție la B1TV, informația apărută, miercuri, în spațiul public, potrivit căreia în primele 8 luni din acest an în România s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut.

„Când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund”, a răspuns dr. Adrian Streinu-Cercel, întrebat cum se poate explica că în acest an, în contextul pandemiei, s-au înregistrat mai puține decese decât anul trecut.

„Putem să discutăm un pic și despre subiectul acesta, în contextul în care noi suntem în plină pandemie în momentul de față. Se știe că atunci când intră un microorganism nou în funcție, celelalte microorganisme se cam ascund. Se întâmplă exact după modelul când vine leul și rage, celelalte animăluțe fug și se ascund. Așa s-a întâmplat și acum, dar să știți că asta este doar de etapă pentru că au reînceput să apară. Au reînceput să apară rinovirusurile, au reînceput să apară adenovirusurile, așa că nu trebuie să sperăm că această situație se va menține în continuare, mai ales că ne așteaptă un sezon gripal, care bate la ușă, și evident că se vor schimba mult lucrurile din acest punct de vedere”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit sursei citate.

Institutul Național de Statistică a informat, miercuri, într-un răspuns transmis la o solicitare Hotnews, că în primele 8 luni din 2020 s-au înregistrat mai puține decese comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite