duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEDosarul „Colectiv” va avea o decizie definitivă pe 3 mai | Șase...

Dosarul „Colectiv” va avea o decizie definitivă pe 3 mai | Șase ani de procese și amânări pentru 62 de morți și 150 de răniți

Tragedia care a îndoliat România în  2015, incendiul de la clubul „Colectiv” în urma căruia au ars de vii 62 de tineri și alți 150 au rămas mutilați, va avea o decizie definitivă abia pe 3 mai ac, informează Hotnews.

Curtea de Apel București a amânat din nou pronunțarea,  deși victimele așteptau cu nerăbdare decizia magistraților, vineri, 15 aprilie ac.

Printre inculpații din acest dosar, trimiși în judecată pentru vătămare corporală cu consecințe deosebit de grave, respectiv abuz în serviciu, se află Cristian Popescu Piedone și mai mulți angajați de la Primăria Sector 4 București. Ei au fost condamnați de prima instanță la 7, respectiv, 8 ani de închisoare cu executare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, toți inculpații au fost obligați să plătească în solidar tuturor victimelor suma de 50 de milioane de euro, cu titlu de daune materiale și morale.

Dacă va rămâne definitivă sentința Tribunalului București, persoanele trimise în judecată de DNA vor executa pedeapsa cu închisoarea. În ceea ce privește plata despăgubirilor, dacă nu o vor face de „bună-voie”, victimele se pot adresa unui executor judecătoresc.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Șase ani de procese pentru 62 de morți și 150 de răniți. Mamele îndoliate, plâng pe holurile instanței

Procesul s-a derulat extrem de greu, având în vedere că la apel, magistrații au schimbat încadrarea juridică a faptelor. Astfel, unii dintre ei, prin care și Cristian Popescu-Piedone, în prezent, primarul Sectorului 5, riscă pedepse mai mici.

Pe parcursul procesului penal, au avut loc mai multe proteste în fața instanțelor, din partea victimelor și a societății civile. Oamenii spun că o tragedie de o asemenea anvergură ar fi putut fi evitată și cer pedepsirea celor vinovați.

Patronii clubului „Colectiv” au fost acuzați, inițial, de omor, apoi de vătămare corporală cu consecințe deosebit de grave, deoarece nu au luat toate măsurile  împotriva unui incendiu. Acesta a izbucnit în cadrul unui concert, după folosirea unor artificii.

Rudele celor care și-au pierdut viața în acest incendiu, cu greu mai fac față fiecărei amânări.

„Vinovații vor petrece Paștele acasă, cu familia. Iar noi, cei rămași fără copii, vom pune un tacâm în plus la masă, ca-n fiecare an”, s-a exprimat una dintre mamele care și-a pierdut fiica în urma tragediei de la Colectiv, citată de libertatea.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE