joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEDoi foşti profesori universitari au lăsat averea studenţilor, prin testament: Burse de...

Doi foşti profesori universitari au lăsat averea studenţilor, prin testament: Burse de merit pentru 3 decenii

Doi profesori care au activat la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi şi-au lăsat averea studenţilor, prin testament. Constantin Vasilică şi Petru Magazin au ales să sprijine, şi după moartea lor, studenţii cu merite deosebite şi au lăsat câte o mie de euro pe an, timp de trei decenii, pentru burse de merit.

La festivitatea de deschidere de anul acesta de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi, trei studenţi au fost premiaţi: unul a primit o mie de euro, iar ceilalţi doi câte cinci sute de euro, sub forma unor burse de merit. Premiile „Constantin Vasilică” şi „Petru Magazin” poartă numele unor profesori de prestigiu din învaţământul superior agronomic românesc. Amândoi au predat la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi până după 90 de ani.

„Domnul profesor Vasilică, în toată activitatea lui, a avut o mare grijă pentru studenţii care proveneau din familii cu probleme financiare, dumnealui venind dintr-o astfel de familie”, a declarat, pentru Ştirile Pro TV, prof univ. dr. ing. Gerard Jitareanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Al doilea profesor a ţinut să îi ajute pe şefii de promoţie. „A lăsat prin testament. Prin acest premiu, el vorbeşte permanent cu noile generaţii”, spune prof. univ. dr. Gavril Ştefan de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Sponsorizările vor ajunge la universitate, iar apoi la studenţi, pentru următorii 30 de ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE